Yhdysvaltalaisräppäri Asap Rocky ja hänen seurueensa pääsi tutkintavankeudesta – tuomio annetaan myöhemmin tässä kuussa: "Olen melko varma, ettei hän tule istumaan tuomiota"

Yhdysvaltalaisräppäri Asap Rocky eli Rakim Mayers ja hänen seurueensa päästetään vapaaksi odottamaan Tukholman käräjäoikeuden tuomiota. Asiasta ilmoitti käräjäoikeudessa tuomari Per Lennerbrant. Käräjäoikeus antaa tuomionsa 14. elokuuta.

– Olemme niin onnellisia nyt, Jumala on paras, Mayersin äiti Renee Black kertoi Aftonbladetin toimittajalle käräjäoikeudessa.

Mayers oli seurueineen osallisena tappelussa, joka tapahtui Tukholman keskustassa kesäkuun viimeisenä päivänä. Asiaa on käsitelty käräjäoikeudessa tällä viikolla. Syyttäjä on vaatinut artistille kuuden kuukauden vankeustuomiota katutappelusta.

Ruotsalaissyyttäjä Daniel Suneson ei halunnut spekuloida Aftonbladetille, tuomitaanko Mayers ja hänen seurueensa vai vapautetaanko heidät syytteistä. Hänen mukaansa perjantainen päätös kertoo vain, ettei heidän vangitsemiseensa ole käräjäoikeuden mukaan enää perusteita.

Trump: "Tule kotiin niin pian kuin mahdollista"

Räppärin puolustusasianajaja Slobodan Jovicic kertoi lehdelle, että Mayers on vapaa ja voi liikkua niin kuin kaikki muut. Hän ei kommentoinut lehdelle sitä, aikooko Mayers lähteä maasta, mutta kertoi seuraavien kahden viikon olevan hermostuttavaa odottamista täynnä.

– Olen melko varma, ettei hän tule istumaan tuomiota, puolustusasianajaja sanoi lehdelle.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump innostui kommentoimaan asiaa Twitterissä ja julisti Mayersin olevan matkalla kotiin.

– Asap Rocky vapautettiin vankilasta ja on matkalla Ruotsista kotiinsa Yhdysvaltoihin. Oli kivinen (Rocky) viikko, tule kotiin niin pian kuin mahdollista (ASAP) Asap! Trump leikitteli artistin nimellä tviitissään.

Mayers ja kaksi hänen seurueensa jäsentä olivat pidätettyinä heinäkuun 3. päivästä lähtien. Tänään he lähtivät oikeussalista toistaiseksi vapaina. Saapuessaan yleisösaliin Mayers ja kaksi muuta halasivat toisiaan, kertoo Dagens Nyheter.

Syyttäjä vaatii Mayersille muita kovempaa tuomiota

Puolustusasianajaja Jovicic vaati perjantaina oikeudessa, että artisti päästettäisiin vapaaksi ja hänet vapautettaisiin syytteistä. Hän kuitenkin ehdotti Aftonbladetin mukaan, että artistille annettaisiin mahdollisena tuomiona yhdyskuntapalvelua.

Aftonbladetin mukaan syyttäjä katsoo, että Mayersille pitäisi antaa kovempi tuomio kuin muille syytetyille.

Jos Mayers saa kuuden kuukauden tuomion, vähennetään hänen tutkintavankeudessa istumansa noin kuukausi tuomiosta, lehti kertoo.

Mayersin oikeuskäsittely jatkui tänään Tukholman käräjäoikeudessa kolmatta ja viimeistä päivää. Oikeussalissa kuultiin tänään todistajien lausuntoja ennen kuin Mayers ja hänen seurueensa päästettiin vapaaksi.

Aiemmin tänään todistajat kertoivat oikeudelle, että maassa makaavaa uhria potkittiin. Mayers kiisti aiemmin viikolla asianajajansa välityksellä syyllistyneensä rikokseen ja vetosi hätävarjeluun.

– Hän myöntää, että heitti asianomaisen maahan, astui tämän käden päälle ja löi tai tönäisi tätä olkapäähän, Jovicic kertoi aikaisemmin oikeussalissa ja painotti, että kyseessä oli hätävarjelu.

Lasipulloja seurueen käsissä

Dagens Nyheterin mukaan kahta todistajaa kuultiin perjantaina videopuhelun välityksellä.

Oikeus kuuli ensiksi 18-vuotiasta naista, joka kertoi nähneensä Mayersin heittäneen miehen maahan ja lyöneen sekä potkineen häntä. Lisäksi naisen mukaan Mayersin toverilla olisi ollut pahoinpitelyn aikaan kädessään lasiesine tai rikkoutunut lasipullo. Hän ei nähnyt, käytettiinkö sitä väitetyssä pahoinpitelyssä.

Toiseksi kuultiin naisen ystävää, joka tarkensi aiempaa todistusta, että ennen tappelua 19-vuotias mies vaati kuulokkeitaan takaisin. Myös toinen todistaja oli nähnyt Mayersin seurueella lasipulloja, ja että maassa ollutta potkittiin.

Kolmas todistaja saapui saliin käsiraudoissa, koska miestä epäillään räppäriin liittymättömästä rikoksesta. Hän kertoi seuranneensa ystävänsä kanssa Mayersin seuruetta, sillä ystävä tahtoi kuulokkeensa takaisin.

Miehen mukaan pienen juttutuokion jälkeen Mayers seurueineen poimi maasta lasipulloja ja hyökkäsi miehiä kohti.

Oikeudenkäyntiä seuraavan Aftonbladetin toimittajan mukaan Mayersin puolustusasianajaja kertoi salissa, että uhrin vammat eivät vastaa sitä, millaista jälkeä tulisi, jos ihmistä lyödään pullolla päähän.

Aftonbladetin mukaan yksi todistajista olisi ollut yhteenoton aikaan rauhoittavan päihteen vaikutuksen alaisena.

Puolustusasianajaja: Asianomainen valehtelee

Ruotsalaissyyttäjä kertoi Dagens Nyheterin mukaan perjantaina loppupuheenvuorossaan, että hyökkäys olisi voitu ehkäistä ilman väkivaltaa.

– Heitä on viisi ihmistä, mukaan lukien henkivartija. Heidän piti ratkaista tilanne vastassaan kaksi hyvin laihaa kaveria, Suneson kertoi.

Lehti kertoo, että Mayersin seurueen toisen asianajajan, Carla Pantzarin, mukaan väkivalta, joka uhriin on kohdistunut on ollut ”lievää ja sallituissa rajoissa”. Epäillyn pahoinpitelyn uhrin asianajaja sen sijaan kertoi, että hänelle jää arpia tappelussa saamistaan vammoista.

Pantzar oli varsin kovasanainen myös lähtiessään oikeussalista perjantai-iltana, kertoo Dagens Nyheter.

– Väitän, että asianomistaja valehtelee, hän sanoi lehden mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat