Mainos

Asap Rocky kertoo olleensa peloissaan ennen kahakan syttymistä – "Me anelimme ja pyysimme häneltä hartaasti"

1:15
Asap Rockyn oikeudenkäynti jatkui tänään Tukholmassa.

Yhdysvaltalaisräppäri Asap Rockyn oikeuskäsittely on jatkunut tänään Tukholman käräjäoikeudessa.

Oikeuden on määrä selvittää, syyllistyikö räppäri ystävineen pahoinpitelyyn vai puolustiko hän oikeutetusti itseään. Räppäriä uhkaa Ruotsissa kahden vuoden vankilatuomio.

Asap Rocky eli Rakim Mayers on kertonut käräjäoikeudessa olleensa peloissaan ja yrittäneensä poistua paikalta ennen tappelua. Mayers kertoi oikeudessa, että hän oli toistuvasti pyytänyt asianomistajaa jättämään hänet rauhaan.

– Me anelimme ja pyysimme häneltä hartaasti, Mayer sanoi.

Hänen mukaansa asianomistaja käyttäytyi pelottomasti ja vaikutti siltä, että Mayersin henkivartija ei voinut kontrolloida tätä, mikä pelotti räppäriä ja hänen ystäviään.

Mayers myönsi heittäneensä asianomistajan maahan ja potkaisseensa tämän käsivartta. Hän kuitenkin korosti toimineensa sen jälkeen, kun hänen henkivartijansa kimppuun oli hyökätty.

Oikeuskäsittely näyttää venyvän

Alun perin oikeuskäsittelyn ilmoitettiin päättyvän perjantaina. Tuomari Per Lennerbrant on kuitenkin ilmaissut, että aikataulu näyttää venyvän.

Vankilan vihreään asuun pukeutunut 30-vuotias Mayers kiisti aiemmin viikolla asianajajansa välityksellä syyllistyneensä rikokseen ja vetosi hätävarjeluun.

– Hän myöntää, että heitti asianomaisen maahan, astui tämän käden päälle ja löi tai tönäisi tätä olkapäähän, Mayersin puolustusasianajaja Slobodan Jovicic kertoi oikeussalissa ja painotti Mayersin toiminnan olleen hätävarjelua.

Syyttäjä: Kyse ei ollut hätävarjelusta

Syyttäjä Daniel Sunesonin mukaan Mayers ei ollut hätävarjelutilanteessa. Kantaansa hän perusteli muun muassa esittelemällä kännykkävideoita, joissa Mayers paiskaa 19-vuotiaan asianomistajan katuun ja pahoinpitelee tätä ystäviensä kanssa.

Uhrin käsistä otetuissa kuvissa oli haavoja, ja syyttäjän mukaan pahoinpitelyssä käytettiin todennäköisesti myös lasipulloa.

Mayersin puolustuksen mielestä ennen varsinaista tappelua otetut turvakameratallenteet osoittavat, että 19-vuotias aloitti itse riitelyn Mayersin seurueen kanssa eikä suostunut lukuisista kehotuksista huolimatta jättämään heitä rauhaan. Puolustuksen mukaan uhria ei myöskään lyöty pullolla vaan se rikkoutui tappelun tuoksinassa.

Syyttäjän mukaan oikeudessa esitettyjä, artistin Instagram-tilillä julkaistuja videoita on käsitelty runsaasti.

Mayers otettiin kiinni heinäkuun alussa muutama päivä kahakan jälkeen, ja hän on ollut siitä saakka tutkintavankeudessa. Mayersia on pidetty vankeudessa, koska hänen koetaan olevan pakoriski. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja