Kolme naista eli yli kymmenen vuotta kidnappaajansa talossa raiskattavana ja hakattavana – avautuvat nyt järkyttävistä oloista: "Hän repi ainoan kuvan pojastani silmieni edessä ja sanoi, etten näe häntä enää koskaan"

0:33
Ariel Castro tappoi itsensä vankilassa.

Kolme naista kidnapattiin ja he joutuivat elämään yli kymmenen vuotta kidutettavana ja raiskattavana Ariel Castron talossa. Yksi helvetin läpi käyneistä naisista kertoo nyt kokemuksistaan. 

Michelle Knigt kidnapattiin 21-vuotiaana vuonna 2002. Hän eli vankina Castron talossa lähes 11 vuotta Clevelandissa Yhdysvalloissa.  

Knightin raiskaaminen ja kiduttaminen ei riittänyt Castrolle, sillä myöhemmin hän kidnappasi myös Amanda Berryn ja Gina DeJesuksen.

Vaikea elämä jo ennen kidnappausta

Knight kertoo ABC:n haastattelussa hänen elämänsä olleen vaikeaa jo ennen kidnappausta. Hänen kotonaan ei ollut sohvaa eikä edes ruoanlaittomahdollisuutta.

Knight karkasi kotoaan 14-vuotiaana ja asui muun muassa roskalavoilla.

Hän kävi välillä baptistikirkossa, jossa hänet nähnyt työntekijä ilmoitti Knightin isälle. Isä laitto hänet takasiin kouluun, jossa Knight tapasi pojan ja tuli raskaaksi. Joey-poika syntyi, kun Knight oli 18.

Keväällä 2002 Knightin kertoman mukaan hänen äitinsä poikaystävä satutti Joeyn polvea humalassa. Joey otettiin huostaan.

Ohjeiden kysyminen osoittautui kohtalokkaaksi

Elokuussa 2002 Knight eksyi matkallaan huoltajuuskäsittelyyn ja pysähtyi kysymään neuvoa mieheltä, jonka hän tunnisti isänssä ystäväksi. Mies oli Ariel Castro.

Castro lupasi viedä Knightin tapaamiseen. Sen sijaan, Castro veikin hänet kotiinsa, jonne Knight joutui jäämään lähes 11 vuodeksi.

– Hän sanoi, ettet lähde täältä pitkään aikaan. Sitte hän alkoi riisua itseään, Knight kertoo.

– Rukoilin polvillani häntä päästämään minut menemään. Sanoin, että minun täytyy päästä poikani luo. Hän repi ainoan kuvan pojastani silmieni edessä ja sanoi, etten näe häntä enää koskaan.

Castro sitoi hänet jatkojohdolla ja ja tunki sukan hänen suuhunsa. Mies raiskasi hänet useita kertoja päivän aikana ja peitti huudot musiikilla. Knight kertoo selvinneensä turruttamalla mielensä.

Tytöt nousivat tuttavansa kyytiin

Huhtikuussa 2003 Castro sieppasi tuolloin 16-vuotiaan Amanda Berryn. Berry oli kävelemässä kotiin työpaikastaan Burker Kingistä. Vuotta myöhemmin Castro sieppasi 14-vuotiaan Gina DeJesuksen, kun tämä oli matkalla kotiin koulusta.

Näissäkin tapauksissa tytöt nousivat autoon, koska he tunnistivat Castron isänsä ystäväksi. Castro tunnettiin paikallisten keskuudessa koulubussin kuljettajana ja muusikkona.

Berryn ja DeJesuksen katoamiset saivat huomiota ihmisten keskuudessa ja mediassa. Knightin katoamisesta ei puhuttu mitään. Perhe oletti hänen karanneen.

– Perheesi ei välitä sinusta. Eikö olekin hyvä, että vein sinut? Castro kiusasi Knightiä.

"Kaksi päivää elinaikaa"

Knight tuli viisi kertaa raskaaksi vankeutensa aikana. Jokaisella kerralla, Castro käytti väkivaltaa aiheuttaakseen keskenmenon.

Amanda Berry sen sijaan synnytti lapsen vankeutensa aikana. Vuoden 2013 toukokuussa Berry ja hänen tyttärensä onnistuivat pakenemaan, kun Castro ei ollut kotona.

Knight kertoo kuulleensa melua käytävältä, joka osoittautui poliisipartioksi.

– Juoksin poliisien syliin ja sanoin, älkää päästäkö minusta irti.  

Castro pidätettiin pian. Kolme naista vietiin sairaalaan jossa todettiin, että Knight oli heistä huonoimmassa kunnossa.

Sairaalassa Knightille annettiin kaksi päivää elinaikaa. Antibiootit eivät enää toimineet.

Kovalla sisulla ja lääkkeillä hän kuitenkin selvisi.

Tuhat vuotta ja risat vankeutta

Castro väitti kohdelleensa tyttöjä hyvin ja kuvaili raiskausten olleen "yhteisymmärryksessä toteutettuja". Hän myönsi aiheuttaneensa Knightille useita keskenmenoja, mutta sanoi niiden olleen yhteinen päätös.

Castro todettiin syylliseksi 937 raiskaukseen, kidnappaukseen ja murhaan. Hänet tuomittiin elinkautiseen, ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen. Tämän päälle lisättiin vielä tuhat vuotta vankeutta.

Castro tappoi itsensä vietettyään vain kuukauden vankilassa.

Knight kertoo menneensä seuraamaan Castron talon purkua ja jakaneensa ilmapalloja naapureille.

– Halusin heidän tietävän, etten vihaa heitä, koska he eivät tienneet.

Knight kertoo myös antaneensa anteeksi Castrolle.

Nykyään Knight on naimisissa ja hän muutti nimensä Lily Rose Leeksi

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja