Kuka tuntee nämä naiset? USA:n ehkä pahin sarjamurhaaja piirsi ulkomuistista tarkat kuvat uhreistaan – Samuel Little on tunnustanut 90 naisen murhan, useita ei ole tunnistettu

Sarjamurhaaja piirsi uhreistaan kuvia USA:ssa 2:27

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on julkaissut 16 murhista tuomitun Samuel Littlen piirtämää kuvaa, joiden hän sanoo esittävän uhrejaan. Poliisi toivoo, että uhrit voitaisiin kuvien perusteella tunnistaa.

Little, 78, on tunnustanut murhanneensa 90 naista. Rikostutkijat uskovat nyt, että hän saattaa olla yksi Yhdysvaltain historian pahimmista sarjamurhaajista.

Little kärsii jo nyt kolmea elinkautista rangaistusta murhista. Hänet tuomittiin vuonna 2014 murhista, jotka tapahtuivat Los Angelesissa vuosina 1987 ja 1989. Kaikissa tapauksissa uhrit olivat naisia.

Littlen vankilassa tunnustamat henkirikokset tapahtuivat vuosina 1970-2005 ympäri Yhdysvaltojen eteläosaa laajalla alueella. Läntisimmät tapahtuivat länsirannikolla Kaliforniassa ja itäisimmät Floridassa itärannikolla.

Uhreina vähäosaisia naisia

FBI mukaan Littlen uhrit olivat syrjäytyneitä tai muuten heikossa asemassa olevia naisia. Osa uhreista oli seksityöntekijöitä, huumeriippuvaisia tai transsukupuolisia.

Useita ruumiita ei tästä syystä koskaan tunnistettu ja kuolemia ei tutkittu kunnolla, joten ne jäivät selvittämättä silloin kun ne tulivat ilmi.

Henkirikoksista syytetty Little oli aiemmin harrastanut nyrkkeilyä kilpailullisesti. Rikostutkijoiden mukaan hän usein löi uhrinsa tajuttomiksi ennen kuin kuristi nämä hengiltä.

FBI sanoi marraskuussa julkaistussa raportissaan, että osaa naisten kuolemista ei osattu tutkia henkirikoksina, koska ruumiissa ei ollut jälkiä ampumahaavoista tai teräaseen käytöstä. Kuolemia saatettiin epäillä luonnollisiksi tai huumeiden yliannostuksesta johtuviksi.

Little tunnusti marraskuussa murhanneensa 90 naista. FBI tutkii nyt tunnustusten todenperäisyyttä. Osana tutkimusta Littleä pyydettiin piirtämään kuvia uhreistaan.

FBI toivoo, että nyt julkaistut kuvat auttavat selvittämättä jääneiden henkirikosten selviämisessä, jotta uhrien omaiset saisivat tiedon läheistensä kohtalosta.

Littlellä mittava rikoshistoria

Little jäi kiinni Kentuckyssä vuonna 2012. Hänen otettiin kiinni kodittomien ensisuojasta ja pidätettiin tuolloin ensin huumausainerikoksista epäiltynä.

Huumerikostutkinnan yhteydessä tehdyn dna-testin jälkeen hänet liitettiin dna:n perusteella kolmeen Los Angelesissa vuosina 1987 ja 1989 tapahtuneeseen henkirikokseen. Hän kiisti syyllisyytensä jokaiseen tapaukseen. Little kuitenkin tuomittiin kolmeen elinkautiseen ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen vapauteen.

Littlellä oli jo ennen murhatuomioitaan mittava rikoshistoria. Hänet oli tuomittu muun muassa aseellisesta ryöstöstä ja raiskauksista useissa eri osavaltioissa. Hän jätti lukio-opinnot kesken ja eli jo nuorella iällä kiertelevää elämää elättämällä itsensä muun muassa myymälävarkauksilla.

Littlen murhatuomioiden jälkeen FBI havaitsi tekotavassa yhtäläisyyksiä useisiin selvittämättä jääneisiin kuolemantapauksiin, joissa vainaja oli nainen.

Little ei ollut aiemmin juuri puhunut teoistaan rikostutkijoille. Viime vuonna hän suostui keskusteluihin rikostutkijoiden kanssa saatuaan vastineeksi pyytämänsä siirron toiseen vankilaan.

Tunnustukset lähtivät vyörymään, kun teksasilaisviranomaiset yhdistivät Odessassa osavaltion länsiosassa 1980-luvulla tapahtuneen henkirikoksen Littleen samanlaisen tekotavan vuoksi. Little suostui tulemaan tutkijoiden mukana Teksasiin ja näyttämään paikkoja, joissa hän väittää tappaneensa uhrinsa.

FBI varmentanut kolmanneksen tunnustuksista

Piirtämiensä kuvien lisäksi Little on kertonut tarkkoja rikoksiin liittyviä yksityiskohtia. Hän on muun muassa kertonut tarkkoja tapahtumapaikkoja ja millaisella autolla oli liikkeellä tehdessään henkirikoksen Hän ei kuitenkaan ole osannut sanoa henkirikosten tarkkoja päivämääriä, mikä on hidastanut tunnustusten varmistamista.

FBI sanoo, että se on toistaiseksi pystynyt varmentamaan 34 Littlen 90 tunnustuksesta.

Tällä hetkellä Yhdysvaltain eniten tappaneena sarjamurhaajana pidetään Gary Ridgewayta, joka on tuomittu 49 ihmisen tappamisesta. Hänet kärsii elinkautista vankeutta Washingtonin osavaltiossa.

Lähteet: FBI, CNN, BBC

Lue myös:

    Uusimmat