Torontolainen sarjamurhaaja paloitteli uhrinsa ja kätki ruumiinosat kukkaruukkuihin – kohtalokas kalenterivirhe johti poliisit jäljille

Poliisi pidätti viime vuonna murhaajaksi epäillyn Bruce McArthurin Torontossa. Häntä epäiltiin aluksi kahdesta murhasta. Kun poliisi meni pidättämään epäiltyä tämän kotiin, he löysivät miehen sidottuna sänkyyn. Mies oli edelleen elossa.

Poliisi tutki McArthurin tietokoneen todisteiden varalta. He löysivät kahdeksan kansiota, jotka oli nimetty miehien nimillä. He löysivät myös yhdeksännen kansion, joka oli nimetty sängyssä makaavan miehen mukaan. Kansioissa oli kuvia miehistä, osasta kuolleina, osasta elävinä. Joissain kuvissa miehet oli puettu turkiksiin ja suuhun oli laitettu savuke.

Nämä yksityiskohdat julkaistaan aiemmin tällä viikolla Bruce McArthurin, 67, oikeudenkäynnissä. McArthur houkutteli miehet kotiinsa, kuristi heidät ja paloitteli ruumiit. Epäilty on ammatiltaan maisemapuutarhuri, mikä teki ruumiinosien piilottamisesta kukkaruukkuihin hänelle helppoa.

McArthur on myöntänyt syyllisyytensä.

Uhrit valittiin heikkouksiensa vuoksi

Syyttäjät sanoivat viime viikolla olevansa tyytyväisiä McArthurin tunnustukseen. He eivät halua vielä paljastaa lisää yksityiskohtia tapauksesta.

Kanadalaisen televisiokanava CTV:n mukaan McArthur hautasi jäänteet ruukkuihin sekä rotkoon tontin lähelle, jossa hän säilytti puutarhurin työkalujaan.

Poliisi oli tarkkaillut häntä jo pidempään. McArthur pidätettiin 18. tammikuuta, kun hän vei sängystä löytyneen miehen asunnolleen.

Ostoskeskuksen joulupukkinakin työskennellyttä McArthuria syytettiin aluksi kahdesta murhasta. Syytteitä on lisätty tutkinnan edetessä.

Suurin osa uhreista oli maahanmuuttajia Etelä-Aasiasta tai Lähi-Idästä. Osa heistä asui Toronton Gay Villageksi kutsutulla homoseksuaalien keskuudessa suositulla alueella.

– Uhreilla oli piirteitä jotka, tekivät uhriksi joutumisen mahdolliseksi. He joutuivat piilottelemaan osa-alueita elämästään seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Joillain heistä ei ollut omaa asuntoa, syyttäjä Michael Cantlon kertoi CTV:lle.

– Todisteet viittaavat siihen, että McArthur käytti hyväkseen näitä heikkouksia ja pystyi siksi jatkamaan rikoksiaan näin kauan.

Kalenterin unohtuminen johti poliisit jäljille

Epäilyjen mukaan McArthur olisi murhannut ensimmäisen uhrinsa syyskuussa 2010. Hänen viimeisin uhrinsa katosi kesäkuussa 2017. Tuolloin myös poliisi alkoi tutkia häntä. Poliisi pääsi jäljille, koska viimeisimmän uhrin asunnosta löytyi kalenteri, jonka omistajaksi oli merkitty "Bruce". Viimeisin merkintä oli samalta päivältä, jolloin uhri katosi.

Naapuruston valvontakamerakuvista näkyi, kuinka uhri nousi McArthurin autoon. Tutkimuksissa autosta löytyi uhrien DNA:ta.

Tietokoneelta löydetyissä kuvissa osa miehistä oli vielä elossa. Cantlonin mukaan kuvista näkyi, että uhreja oli pahoinpidelty. Joissain kuvissa näkyi myös kuristamiseen käytetty murha-ase, metallitanko, johon oli kiinnitetty köysi.

Kuvien lisäksi asunnosta löytyi uhrien koruja sekä McArthurin käyttämiä välineitä, kuten teippiä, köyttä sekä käsineitä.

Asiasta kertoi CNN.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja