Yhdysvaltalaismies meni kauppaan Ku Klux Klan -huppu päässään – teko tyrmistyttää: "Olin shokissa ja epäuskoinen"

1:57

Kaliforniassa eräs mies päätti ilmeisesti suojautua koronavirukselta laittamalla kauppareissun ajaksi päähänsä asusteen, joka näytti Ku Klux Klan -hupulta. CNN kertoo, että mies ei suostunut ottamaan sitä pois päästään, kun kaupan henkilökunta niin pyysi.

Kuva huppupäisestä asiakkaasta napattiin Vonsin myymälässä Santeessa viime viikonloppuna. Miehellä oli päässään valkoinen suippokärkinen huppu, jossa oli kaksi pientä reikää silmille. Kuvan jakoi muun muassa kunnianloukkausasioita hoitava paikallinen viranomainen. 

– Tämä häiritsi kollegoitamme ja asiakkaitamme. Pohdimme tiimimme kanssa uudelleen sitä, miten käsitellä sopimattomat tilanteet tulevaisuudessa, myymälästä kerrottiin medialle lähetetyssä tiedotteessa.

On epäselvää, annettiinko asiakkaan poistua kaupasta ostosten kanssa vai ottiko hän lopulta hupun päästään. San Diegon piirikunnan sheriffin toimistosta kerrotaan, että viranomaisia ei soitettu paikalle, kun huppupäinen mies oli kaupassa. Viranomaiset kertoivat arvioivansa tilannetta ja pohtivat mahdollista syytteen nostoa.

Asiakas järkyttyi

CNN jututti kuvan napannutta asiakasta,Alisa Wentzeliä. Hän uskoo, että kyseessä oli mies. Henkilö odotteli kassajonossa huppu päässään.

Ensin Alisa ei ollut uskoa silmiään. Sitten hän nappasi salaa kuvan miehestä.

– Johdon olisi pitänyt tehdä jotain, mutta en nähnyt kenenkään menevän puhumaan hänelle. Hän vain seisoi jonossa.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tunsin oloni niin toivottomaksi ja järkyttyneeksi sen suhteen, että tällaista tapahtuu yhteisössä, jossa kasvatan lapsiani. Olin shokissa ja epäuskoinen ja olen edelleen.

Viranomaiset tuomitsevat teon

Tapaus on herättänyt keskustelua. Santeen pormestari John Minto kommentoi tapausta CNN:lle.

– Olen järkyttynyt. Järkytyn aina, kun joku, riippumatta syystä, päättää kantaa tällaista vihan symbolia.

Toinen paikallinen viranomainen kertoi olevansa tapauksen suhteen entistäkin järkyttyneempi siksi, että juuri tuli kuluneeksi vuosi Powayssa sattuneesta synagoga-ammuskelusta.

Times of San Diego -sivuston mukaan poliisi sai tiistaina selville miehen henkilöllisyyden. Asian tutkinta jatkuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja