Koronavirus vei 1600-luvun tunnelmiin – brittipoliisi etsii henkilöä, joka haahuilee kylillä ruttolääkärin asussa: "Olen aika varma, että ihmiset pysyvät kahden metrin päässä hänestä"

Ruttotohtori pelästytti asukkaita englantilaiskylässä. Osa tosin toivoo, että olisi itse keksinyt pukeutua naamiaisasuun korona-aikana.

Englantilaisen Hellesdonin kylän asukkaat ovat olleet ymmällään "ruttotohtorin" vuoksi, kertoo BBC. Paikallispoliisi etsii nyt henkilöä, joka on pukeutunut kuin Mustan surman aikainen ruttotohtori. 

Nimettömäksi jäänyttä henkilöä on havainnoitu kahden viikon ajan kävelyllä kylässä.

Pukeutunut nokkamaskiin ja kaapuihin

Musta surma, paiserutto, runteli maailmaa 1300-luvulta eteenpäin. Nyt brittikylässä haahuilee kansalainen, joka on pukeutunut niin sanottuun ruttolääkärin asuun eli kaapumaiseen pukuun ja naamioon, jossa on nokkamainen osa.

1600-luvulla ruttolääkärien käyttämässä naamiossa nokkaan asetettiin yrttejä, joiden ajateltiin suojelevan tartunnalta. 

Paikallinen asukas hermostui asusta 

Jade Gosbell, 21, otti kuvan "ruttolääkäristä" havaittuaan tämän kävelyllä. Tuohtunut nainen päätti jakaa sen myös sosiaaliseen mediaan.

– Lämmintä oli varmasti 20 astetta, hänellä oli kokomusta puku, se näytti naurettavalta. Se on selvästi huomion takia tai jotain, Jade kommentoi Surrey Live -lehdelle.

– Istuin siellä ja aloin jo suuttua, koska äitini pelkää kaikenlaisia naamareita.

Jadesta asu ei ollut hauska tai huvittava ja hän uskookin, että esimerkiksi lapset pelkäisivät sitä.

– Jotkut ihmiset eivät ajattele näin syvällisesti, he vain ajattelevat, että tyyppi pitää hauskaa ja yrittää löytää jotakin tekemistä karanteenin ja eristyksen aikana.

"Olen niin kade, etten itse keksinyt tätä." Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Poliisi haluaisi "antaa neuvoja"

Paikallispoliisi on tietoinen asiasta ja haluaisikin "antaa neuvoja" lääkäriasuun pukeutuneelle sen suhteen, millaisia vaikutuksia hänen asuvalinnallaan voi yhteisössä olla.

Mistään rikoksesta pukeutujaa ei epäillä. Osa kansalaisistakaan ei näe asussa vikaa.

– En ole ihan varma, mikä tässä on ongelma... Siis olen aika varma, että ihmiset pysyvät määrätyn kahden metrin päässä hänestä, Philip Gwynne Jones heittää Twitterissä.

– Olen niin kade, etten itse keksinyt tätä, Stephen McGann puolestaan tviittasi.

Lue myös:

    Uusimmat