Yhdysvaltalaislähde CNN:lle: Venäjä suunnittelee lavastettua iskua Itä-Ukrainassa – Ukraina ehdottaa kolmen presidentin huippukokousta

Yhdysvaltojen tietojen mukaan Venäjä valmistelee lavastettua hyökkäystä Itä-Ukrainassa saadakseen tekosyyn invaasiolle, kirjoittaa CNN.

Uutiskanava CNN perustaa tietonsa virkamieslähteen haastatteluun. Lähteen mukaan hyökkäykseen valmistautuvat joukot ovat harjaantuneet sodankäyntiin asutuskeskuksissa ja räjähteiden käytössä. 

Kremlin tiedottajan mukaan Venäjä kiistää väitteet provokaation valmistelusta. 

Myös Ukrainan puolustusministeriö totesi tänään lausunnossaan, että venäläiset erikoisjoukot valmistelevat provokaatiota venäläisjoukkoja vastaan aikeinaan lavastaa Ukraina.

Venäjä ja länsimaat ovat pyrkineet neuvottelemaan usealla foorumilla kuluneen viikon aikana liennyttääkseen sodan uhkaa Ukrainassa. 

Viimeksi torstaina Etyjin ja Venäjän välinen neuvottelu päättyi siihen, että Venäjä ilmaisi keskusteluiden olevan toistaiseksi ohi. 

Pelkoja sodan syttymisestä on viime kuukausina aiheuttanut Venäjän toimet Ukrainan rajoilla. Venäjä on kasannut viime kuukausien aikana 100  000 sotilasta ja raskasta sotakalustoa Ukrainan rajoille. 

Ukraina ehdottaa kolmen presidentin kokousta

Ukraina on ehdottanut kolmen presidentin huippukokousta, kertoo Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin avustaja.

Mahdolliseen kokoukseen osallistuisivat ehdotuksen mukaan Zelenskyin lisäksi Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Venäjän presidentti Vladimir Putin, avustaja Andriji Jermak kertoi Washingtonissa.

Nato: Kyberyhteistyötä lisätään Ukrainan kanssa

Sotilasliitto Nato syventää kyberyhteistyötään kumppaninsa Ukrainan kanssa, kertoo Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Lähipäivinä allekirjoitetaan Stoltenbergin mukaan sopimus, jonka mukaan Ukrainalla on pääsy Naton haittaohjelmatietoja käsittelevälle sovellusalustalle.

Yön aikana Ukrainassa tehtiin massiivinen kyberhyökkäys monille hallinnon verkkosivuille.

14.1.2022 kello 18.59, päivitetty tuorein tiedoin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja