Venäjä keskittänyt raskasta aseistusta Ukrainan lähelle, sanoo Naton Stoltenberg – antoi vakavan varoituksen: "Jos Venäjä käyttää joukkojaan..."

1:33
Katso myös: Yhdysvallat harkitsee lähettävänsä Ukrainalle aseistusta – Ukrainan tiedustelupomo pelkää Venäjän hyökkäystä.

Tilanne Ukrainassa kiristyy. Aiemmin tänään Ukrainan presidentti väitti, että maassa suunnitellaan vallankaappausta, johon liittyy myös venäläisiä henkilöitä. Nyt oman varoituksensa antoi Naton pääsihteeri.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin mukaan Venäjä on keskittänyt Ukrainan lähelle raskasta aseistusta, tankkeja ja taisteluvalmiita joukkoja.

Stoltenberg antoi lausuntonsa samana päivänä, kun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi saamistaan tiedustelutiedoista, joiden mukaan maassa suunnitellaan vallankaappausta. Vallankaappausyritys toteutettaisiin Zelenskyin mukaan jo lähipäivinä.

– Olen saanut tiedon, että vallankaappausyritys tapahtuu maassamme 1.–2. joulukuuta, hän sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Varoitti joukkojen käytöstä

Stoltenberg varoitti Venäjää hyökkäämisestä.

– Jos Venäjä käyttää joukkojaan Ukrainaa vastaan, se tulee kalliiksi, hän sanoi tiedotustilaisuudessa Naton päämajassa Brysselissä.

Yhdysvaltojen ja Ukrainan arviot Venäjän joukkojen määrästä vaihtelevat 92 000–100 000 sotilaaseen.

Yhdysvallat on CNN:n tietojen mukaan suunnitellut lähettävänsä lisää sotilaallista apua Ukrainalle Venäjän rajan läheisten joukkojen takia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja