Yhdysvaltain vaaleja seuraa piinallinen odotus – asiantuntijan mukaan jopa viikkoja kestävä prosessi: "Siitä alkaa taistelu oikeuslaitoksessa"

"Piina ei pääty vielä"– MTV Uutisten vaaliasiantuntija Risto E.J. Penttilä lataa suoria sanoja presidentinvaaleista 2:40
Risto E.J. Penttilä kertoo, mistä tämän vuoden vaalit tullaan muistamaan.

Yhdysvaltain presidentinvaalien kisa on tällä hetkellä äärimmäisen tasaväkinen. MTV Uutisten kansainvälisen politiikan asiantuntija uskoo, ettei piinallinen odotus vielä lähitunteina pääty.

– En näe sen päättyvän kovin pian. Näen että tässä helposti menee viikkoja. Tässä on aukeamassa sellainen prosessi, joka vie kauan, sanoo MTV Uutisten kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E.J. Penttilä.

– Uskon että Biden saa ensimmäisenä tuon 270 valitsijaa, mutta se ei ole tämän tarinan loppu. Siitä alkaa sitten taistelu oikeuslaitoksessa.

Trump on syytellyt vaaleja vilpillisiksi.

– Eihän hänellä tietenkään ole mitään näyttöä, mutta nyt kannattaa unohtaa hetkeksi se, miten hän valehtelee, minkälainen persoona hän on ja katsoa tätä kaikkea poliittisena pelinä, jossa tavoitteena on voitto. Näin huomaamme, että olemme aliarvioineet hänet poliittisena operaattorina koko ajan. Hän on tekemässä siirtoja, joiden tavoitteena on vain päästä maaliin.

Monet asiantuntijat ovat varoitelleet levottomuuksista, kun tulos selviää. Samoilla linjoilla on myös Penttilä.

–  Meillä on ainekset täydelliseen myrskyyn – täydelliseen mellakointiin ja yhteenottoihin.

Lue myös:

    Uusimmat