Mainos

Yhdysvaltain edustajainhuone äänestää Irak-takarajasta

Yhdysvaltojen Irak-joukkojen komentaja on sanonut kongressille, että vetäytymisaikataulu olisi varma kaaoksen aiheuttaja Irakissa.

Yhdysvaltain kongressissa käydään lähipäivinä ratkaisevat äänestykset lakipaketista, joka määräisi Irakissa oleville amerikkalaisjoukoille vetäytymisaikataulun.

Edustajainhuoneen on määrä äänestää esityksestä tänään ja senaatin huomenna. Demokraattipuolueen eteenpäin puskeman lain mukaan Yhdysvaltain taistelujoukkojen pitäisi alkaa vetäytyminen Irakista lokakuun alussa ja joukkojen pitäisi olla kotona ensi keväänä.

-Ensimmäistä kertaa presidentti joutuu ottamaan vastuun Irakin sodasta, painotti edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi ennen äänestystä. -Hän ei halua kohdata tätä todellisuutta, Pelosi syytti.

Lakipaketti takaisi samalla joukkojen rahoituksen. Jos kumpikin äänestyksistä menee aikataulun mukaan, niin laki on presidentti George Bushin pöydällä mahdollisesti jo maanantaina.

Bush käyttää vetoaan

Bush on vannonut käyttävänsä veto-oikeuttaan ja torjuvansa lain. Hän on samalla syyttänyt demokraatteja joukkojen toiminnan vaarantamisesta, koska rahoitus on jumissa.

Yhdysvaltojen Irak-joukkojen komentaja kenraali David Petraeus on yrittänyt selittää kongressille, että vetäytymisaikataulu olisi varma kaaoksen aiheuttaja Irakissa.

Samaan aikaan varapresidentti Dick Cheney on hyökännyt rajusti senaatin enemmistöjohtajaa Harry Reidia vastaan. Varapresidentin mielestä Reid on sanonut, että sota on jo hävitty.

-On kyynistä julistaa sota hävityksi vain siksi, että se tuo poliittista etua, Cheney julisti närkästyneenä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.