Mainos

Yhdysvalloissa siirtolaisten määrä kasvanut rajusti

Yhdysvaltain viranomaiset ovat huolissaan maansa siirtolaisista, sillä suuri osa elää köyhyysrajan alapuolella.

Siirtolaisten köyhyys huolettaa

Viranomaisten mukaan maassa asui viime vuonna hiukan yli 28 miljoonaa siirtolaista, heidän osuutensa koko maan väestöstä on noussut jo hiukan yli kymmeneen prosenttiin. Määrä on kolminkertaistunut viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana. Siirtolaisten asema on viime vuosina herättänyt paljon keskustelua, sillä moni siirtolaisista elää köyhyysrajan alapuolella.

Syntyperäisistä amerikkalaisperheistä noin 12 prosenttia elää nykyisin köyhyysrajan alapuolella, ja luku on pysynyt lähes samana vuosikymmeniä. Siirtolaisperheistä sen sijaan yhä useampi elää köyhyydessä. Kaksikymmentä vuotta sitten maahanmuuttajaperheistä oli köyhiä 15,5 prosenttia, kun taas vuonna 1997 jo lähes 22 prosenttia maahanmuuttajaperheistä joutui kamppailemaan toimeentulo-ongelmien kanssa. Yhdysvalloissa luokitellaan köyhäksi nelihenkinen perhe, jonka kuukausitulot jäävät alle 7 600 markan.

Köyhyys näkyy kaikkialla maassa

Toimeentulo-ongelmat ovat sidoksissa selkeämmin etniseen alkuperään. Meksikosta, Karibialta sekä Keski-Amerikasta Yhdysvaltoihin tulleet kärsivät köyhyydestä huomattavasti useammin kuin Euroopasta ja Aasiasta saapuneet siirtolaiset.

Osasyinä siirtolaisten köyhyyteen pidetään alhaista koulutustasoa sekä suurta perhekokoa. Monet kutsuvat sukuaan ja perhettään asumaan Yhdysvaltoihin, vaikka edellytyksiä toimeentuloon ei ole.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.