Mainos

Yhdysvalloissa kummallinen rikosaalto – uuden Pokémon-pelin pelaajat rikoksen uhreja

Yhdysvalloissa Missourin osavaltiossa poliisi tutkii useita tapauksia, joissa uuden Pokémon Go -pelin pelaajia on houkuteltu hiljaisille paikoille ja ryöstetty. 

Yhdysvalloissa tutkitaan paraikaa uutta rikollisuuden vyyhtiä, joissa uuden Pokémon Go -pelin pelaajat ovat joutuneet rikoksen uhreiksi.

Poliisi pääsi rikollisten jäljille vastaamalla perin tavanomaiseen ryöstöilmoitukseen.

Ostoskeskuksen pihalta löydettiin neljä 16–18 -vuotiasta nuorta, jotka poliisin lähestyessä yrittivät hävittää käsiasettaan. Heitä epäillään aseellisista ryöstöistä eri puolilla osavaltiota.

Uusi markkinoille tullut Pokémon Go -peli perustuu siihen, että pelaaja liikkuu oikeassa ympäristössä. Karttasovellus osoittaa, missä uudet Pokémonit lymyävät tai missä voi ottaa osaa Pokémon-taisteluun.

Juuri tähän ominaisuuteen rikosaalto perustuu: Poliisin mukaan epäillyt käyttivät ryöstöissä hyväkseen mobiilisovellusta, joka houkuttelee käyttäjiä nappaamaan Pokémon-hahmoja hiljaisille ja eristäytyneille alueille, jossa heidän ryöstämisensä on helppoa.

Epäillyt loivat kartalle merkin, jossa pelaajat uskoivat pelin kannalta mielenkiintoista tapahtumaa, kuten Pokémonin suosituimpiin hahmoihin kuuluvan Pikachun näkeminen. Lopulta pelaajat päätyivät esimerkiksi etäiselle parkkipaikalle. 

– Jos käytät tätä sovellusta tai vastaavankaltaisia sovelluksia, pyydämme käyttämään harkintaa, kun ilmoitatte tulevan sijaintinne kartalla, Missourin poliisi tiedottaa.

Outoja tapauksia ympäri maailman

Myös Pokémon Go -peli kehoittaa pelaajia valppauteen etsiessään virtuaalisia hahmoja oikeasta ympäristöstä. Silti vain muutamia päiviä pelin julkistamisen jälkeen pelaajat ovat joutuneet eriskummallisiin tilanteisiin ympäri maailman. Pelaajat ovat esimerkiksi joutuneet sairaalaan jahdattuaan Pokémoneja vaarallisissa kohteissa.

Myös ainakin yhteen kotiin on tunkeuduttu, sillä karttasovellus oli luokitellut osoitteessa sijaitsevan rakennuksen kirkoksi, joka on julkinen paikka.

Oudoin sattumus tapahtui kuitenkin Wyomingissa, Yhdysvalloissa, jossa teinityttö löysi ruumiin paikantaessaan taskuhirviöitä. Ruumis löytyi joesta, vain kolmen metrin päästä teinityttö Shayla Wiggensin olinpaikasta.

Tapaus ei silti jättänyt traumoja.

– Koetan napata seuraavaksi vesipokémonin, Wiggens kertoi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.