Pokémon Go varasti huomion – mies putosi rautatielinjalle, jalka jouduttiin amputoimaan

Britanniassa on jouduttu amputoimaan jalka mieheltä, joka putosi sähköistetylle rautatielinjalle pelatessaan  Pokémon Go -mobiilipeliä. Tapauksesta uutisoi muun muassa Independent.

Katso yllä olevalta videolta, miten Nianticin hittipeliä pelataan!

BMJ:n tapausraportin mukaan "hyväkuntoinen ja nuori mies" putosi naama edellä korkeajännitteiselle rautatielinjalle Britanniassa, kun hän oli keskittynyt pelaamaan Pokémon Gota.

Mies sai pudotuksen seurauksena kolmannen ja neljännen asteen palovammoja. Hänen oikea polvensa ja kätensä, molemmat reitensä ja rintansa paloivat pahasti.

Miehen kehosta seitsemän prosenttia oli vakavien palovammojen peittämää. Vauriot ulottuivat ihon läpi lihaksiin ja kudoksiin asti.

Miehelle tehtiin sairaalassa useita eri leikkauksia vaurioiden korjaamiseksi. Kudosvauriot sekä hermovauriot olivat kuitenkin niin pahoja miehen oikeassa jalassa, että se piti lopulta amputoida.

Mobiilipelien onnettomuuksiin puututtava

– Jalankulkijoiden puhelimenkäytön vaikutukset ovat tärkeä kansanterveydellinen huoli, lääkärit kirjoittavat tapauksesta kertovassa raportissa.

Jo aiemmassa tutkimuksessa todettiin, että matkapuhelimenkäytöstä aiheutuneet jalankulkijoiden onnettomuudet ovat kasvaneet 35 prosenttia vuosien 2010–2014 välisenä aikana.

On kuitenkin arvioitu, että jopa yksi kymmenestä jalankulkijoiden onnettomuudesta voisi johtua tämänkaltaisista häiriötekijöistä.

Kesällä 2016 suursuosioon nousseen lisättyä todellisuutta hyödyntävän mobiilipeli Pokémon Gon on raportoitu jo aiemmin johtaneen loukkaantumisiin ja jopa kuolemiin. Yhdysvalloissa tehty tutkimus osoittaa, että auto-onnettomuudet lisääntyvät pelin takia jopa puolella joillakin alueilla.

Toisessa tutkimuksessa arvioitiin, että Pokémon Go vaikutti 150 000 liikenneonnettomuuteen ja 256 kuolemaan vain 148 päivää pelin ilmestymisen jälkeen.

Pokémon Go -pelissä on jo nyt ollut varoituksia muun muassa autoilijoille sekä jalankulkijoille sen aiheuttamasta häiriöstä keskittymiseen. Raportin kirjoittajien mukaan se ei kuitenkaan riitä.

– Varoitukset eivät todennäköisesti riitä vähentämään kaikkia riskejä, joita liittyy lisättyä todellisuutta hyödyntäviin peleihin. Toimenpiteet häiriötekijöihin liittyvien yleisten riskien vähentämiseksi ovat siksi ratkaisevan tärkeitä, he kirjoittavat.

Näitä toimenpiteitä ovat esimerkiksi epätarkkaavaisten jalankulkijoiden sakottaminen ja muutokset jalkakäytäviin.

***

Mikä Pokémon Go -pelissä viehättää? Miksi juuri se on noussut suursuosioon? Katso keskustelua alla olevalta videolta!

Mikä Pokemon Go -pelissä viehättää? 9:07

Lue myös:

    Uusimmat