Mainos

Yhdysvalloissa jälleen epäselvä kuolemantapaus poliisin ja tummaihoisen välillä

Yhdysvalloissa on syntynyt kiista epäselvästä ammuskelusta poliisin ja mustan nuoren välillä. Poliisin mukaan 18-vuotias nuori ampui vahingossa itseään kasvoihin, mutta pojan perhe väittää muuta.

Missourin osavaltiossa Normandyn kaupungissa poliisi kertoo, että 18-vuotias tummaihoinen mies ampui ensin poliisia ja juoksi sitten karkuun. Hän poliisiraportin mukaan juoksi pois näkyvistä ja ilmeisesti sitten vahingossa ampui itseään leuan alle. Mies kuoli ampumahaavaan.

Poliisin tarinan on kyseenalaistanut miehen oma isä ja muutamat silminnäkijät. Heidän mukaansa mies oli aseeton ja häntä ampui poliisi. Eräs silminnäkijä kertoo paikalliselle St.Louis Post -lehdelle, että nuoren miehen oli nähty kiipeävän aitojen yli käyttäen molempia käsiään, eikä hänellä näyttänyt olevan asetta.

Poliisilaitoksen tiedotteen mukaan sairaalahenkilökunnan arvion mukaan vamma oli itseaiheutettu. Lisäksi poliisien aseet on tarkastettu. Poliisin mukaan yksi silminnäkijä kertoi miehen kantavan asetta ja poliisi kertoo myös, että pojan perhe oli hälyttänyt itse poliisin miehen itsetuhoisen käytöksen takia.

Normandy sijaitsee lähellä Fergusonin kaupunkia, missä mustan aseettoman pojan ampuminen vuonna 2014 aiheutti valtavia mielenosoituksia ja kritiikkiä amerikkalaispoliisien aseväkivallankäytöstä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.