Mainos

Yhdysvallat pommitti al-Qaidan komentokeskusta

Yhdysvaltain sotilaskoneet pommittivat tänään al-Qaida-verkoston koulutus- ja johtokeskusta Etelä-Afganistanissa lähellä Pakistanin rajaa havaittuaan siellä toimintaa, vahvisti Yhdysvaltain asevoimien komentaja Richard Myers. Pommitukseen osallistui B-1-pommikoneita, F-18-hävittäjiä ja AC-130-tulitukihelikoptereita.

Myersin mukaan alue Khostin maakunnassa oli laaja johtokeskus, joka käsitti tukikohdan, koulutuskeskuksen ja useita luolia.

Aiemmin iskusta kertoi Pakistanissa toimiva afgaaniuutistoimisto AIP. Silminnäkijät kertoivat AIP:lle pakistanilaisesta Miramshahin kaupungista, että alueelle kohdistuneet pommitukset olivat raskaita ja jatkuivat myöhään yöhön.

Yhdysvallat iski samalle alueelle myös Yhdysvaltain Afrikan-lähetystöihin vuonna 1998 tehtyjen pommi-iskujen jälkeen.

Afgaaniministeri: Mullah Omar mahdollisesti jo pidätettyTaleban-liikkeen johtaja mullah Mohammad Omar saattaa jo olla pidätetty, kertoi Afganistanin väliaikaishallinnon ministeri myöhään illalla.

Afganistanin jälleenrakennuksesta vastaava Mohammed Amin Farhang kertoi asiasta saksalaisen ARD-kanavan haastattelussa.

-Kuulin, että mullah Mohammad Omar oli pidätetty. En tiedä tällä hetkellä enempää asiasta, Farhang sanoi.

Uutistoimisto AFP kertoi aiemmin päivällä Etelä-Afganistanin vuorille linnoittautuneiden Taleban-joukkojen tarjoutuneen luovuttamaan Omarin.

Yhdysvaltain joukot ja Talebania vastaan taistelleet afganistanilaiset ovat viime päivinä osallistuneet laajaan etsintäoperaatioon. Sen tarkoituksena on löytää Omarin lisäksi myös syyskuun terrori-iskuista epäilty Osama bin Laden sekä hänen al-Qaeda-järjestönsä jäseniä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

(Huomenta Suomi 04.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.