Mainos

Yhdysvallat odottaa Obamalta eväitä säästökuurille

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman on määrä pitää vuotuinen puheensa kansakunnalle ensi yönä Suomen aikaa.

Obaman odotetaan ottavan kantaa erityisesti Yhdysvaltain talous- ja työllisyystilanteeseen. Valtion talous on elpymässä, mutta työttömyys on edelleen varsin korkea eli 9,4 prosenttia.

Demokraatit ja republikaanit ovat olleet erimielisiä siitä, miten menoja tulisi leikata reilusti alijäämäisessä valtiossa. Republikaanit ovat esittäneet laajaa 100 miljardin dollarin leikkauspakettia. Demokraatit pelkäävät, että leikkaukset vaarantaisivat maan orastavan talouskasvun.

Puolueet odottavat jännittyneinä, millaisia ratkaisuehdotuksia Obama leikkauksille esittää. Presidentin tiedottajan Robert Gibbsin mukaan puolueet ovat kuitenkin yksimielisiä säästökuurin tarpeellisuudesta.

- Emme aio ajautua väittelyyn siitä, tarvitsemmeko muutosta. Sen sijaan teemme yhdessä töitä, jotta saamme muutoksen aikaan, Gibbs sanoi.

Presidentin uskotaan puolustavan puheessaan myös ajamaansa terveydenhuoltouudistusta. Kiistelty uudistus antaa sairausvakuutuksen 30 miljoonalle amerikkalaiselle, joilla ei siihen ole varaa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.