Mainos

Yhdysvallat keventää salaustekniikoiden vientisääntöjä

Yhdysvallat keventää Euroopan unioniin ja muihin sen tärkeimpiin kauppamaihin kohdistuvia salaustekniikka sisältävien tuotteiden vientisääntöjä. Tarkoituksena on yrittää parantaa turvallisuutta ja edistää elektronista kaupankäyntiä, Valkoinen talo kertoo. Uuden toimintaperiaatteen mukaan yhdysvaltalaiset yhtiöt eivät enää tarvitse vientilupaa EU:n 15 jäsenmaahan eivätkä myöskään Australiaan, Norjaan, Tshekkiin, Unkariin, Puolaan, Japaniin, Uuteen-Seelantiin tai Sveitsiin.

Uuden toimintaperiaatteen mukaan valtiollisten ja yksityisten käyttäjien välillä ei ole enää mitään eroa, Valkoinen Talo sanoo selonteossaan. Yhdysvaltalaiset maastaviejät saavat viedä tuotteitan ilman teknisen tarkastuksen odottamista tai 30-päiväistä viivästystä, kuten ennen oli.

Yhdysvaltalaiset tietotekniikkayritykset ovat vuosikausia yrittäneet saada rajoittavia sääntöjä muutettua. Heidän mukaansa salaustekniikoita tarvitaan suojelemaan viestintäturvallisuutta ja sähköistä kauppaa. Muutosta vastustivat turvallisuusjärjestöt, jotka pelkäsivät, että salaustekniikat voisivat joutua vääriin käsiin - esimerkiksi huumekauppiaille tai rahan pesijöille.

Säännöt muuttuvat Yhdysvalloissa hitaasti lobbaamisen ja paikallistenn yhtiöiden valitusten ansiosta. Yhtiöt valittivat, että heitä on estetty myymästä tuotteitaan maan ulkopuolelle. Tammikuiset muutokset sallivat salaustekniikkaa sisältävien tuotteiden vähittäismyynnin, mutta tuotteiden myynti suoraan valtiolle vaati edelleen luvan.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.