Mainos

Yhdysvallat evakuoi lähetystöjään

Yhdysvallat evakuoi tänään lähetystöjään eri puolilla maailmaa. Varotoimiin ryhdyttiin nyt, kun viikko on kulunut Keniassa ja Tansaniassa tehdyistä pommi-iskuista, joissa kuoli yli 250 ihmistä.

Albanian pääkaupungissa Tiranassa Yhdysvaltain suurlähetystön henkilökunta päätettiin - avainhenkilökunta lukuunottamatta - lähettää kotiin sen jälkeen, kun Yhdysvaltain oli julkisuudessa sanottu olleen osallisena ääri-islamilaisten pidättämiseen Albaniassa.

Malesiassa Yhdysvaltain suurlähetystön henkilöstöä pyydettiin pysyttelemään kotona, koska terrori-iskun vaaran katsottiin olevan muslimien rukouspäivänä tänään tavallista suurempi. Yhdysvaltain ulkoministeriö sanoi tiistaina saaneensa vihiä amerikkalaiskohteisiin kohdistuvista hyökkäysuhista Egyptissä, Malesiassa ja Jemenissä. Yhdysvaltain Bernin-lähetystö Sveitsissä ja Yhdysvaltain konsulaatti Rio de Janeirossa Brasiliassa puolestaan evakuoitiin pommiuhkausten takia.

Myös Tansanian hallinnollisessa pääkaupungissa Dar-es-Salaamissa evakuoitiin tänään toimistorakennus, jossa sijaitsee Yhdysvaltain hallituksen toimisto. Epäilykset heräsivät, kun koko rakennuksesta vain amerikkalaisten toimiston sähköisesti toimivat ovet olivat jumissa. Toimisto tarkistettiin ennen kuin työntekijät päästettiin sisään.

Samanlainen kuin Oklahomassa

Nairobissa tuhoa tehnyt pommi oli ilmeisesti rakenteeltaan samanlainen kuin Oklahoma Cityssä vuonna 1995 räjähtänyt pommi, joka tappoi 168 ihmistä. Nairobin iskua tutkivat asiantuntijat löysivät pomminsirpaleista vastaavanlaisia jälkiä, CNN-uutiskanava kertoi tänään.

Viitteitä on siitä, että räjähde olisi koostunut ammoniakkinitraatista ja polttoöljystä niin kuin Oklahoma Cityn pommin tapauksessa. Pommin jäänteet siirretään viikonvaihteessa Yhdysvaltoihin liittovaltion poliisin FBI:n tutkittaviksi. Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright sanoi tänään matkustavansa Keniaan ja Tansaniaan viikonloppuna vieraillakseen räjähdyspaikoilla.
(STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.