Sunnuntaina nähdään Suomen MM-mitalisauman kannalta iso suoritus – "Vaiva saatiin kuriin vasta täällä"

4:05
Ilkka Herola MM-hopean kaulaansa lauantaina ja hän esitteli sitä MTV Urheilulle haastattelussa.

Eero Hirvonen on toipunut rannevaivastaan kilpailukuntoon. Hirvonen osallistuu sunnuntaina Oberstdorfin MM-kisoissa joukkuekilpailuun Ilkka Herolan, Perttu Reposen ja Otto Niittykosken kanssa, eikä rannetulehdus enää jarruta vauhtia.

– Ranne on parantunut päivä päivältä. Olen hiihtänyt muutaman päivän, eikä käsi ole ärtynyt lisää, Hirvonen kertoi joukkuekilpailun aattona.

– Ranteeseen laitetaan tukeva teippaus, mutta sitä ei huomaa käytännössä eikä se vaikuta suorituksen.

Vaiva alkoi lähes kolme viikkoa sitten Klingenthalin maailmancupin jälkeen. Vaiva alkoi kehittyä jännetupen tulehduksesta ja paheni niin, että ranteeseen tuli turvotusta.

– Käsi ei ollut toiminnallinen. Se oli jäykkä, eikä taipunut kunnolla. Vaiva saatiin kuriin vasta täällä kisapaikalla, Hirvonen kertoi.

– Tilanne oli eri vielä kaksi päivää sitten ennen henkilökohtaista kilpailua, mutta nyt olen kunnossa ja on kiva päästä kilpailemaan. 

Hirvosen kausi on ollut hyvin alavireinen, mutta nyt hänellä on viesti ja suurmäen kisa aikaa kohentaa virettään ensi viikon lauantain parisprinttiä varten.

Siinä Hirvosella ja Herolla on rehellinen mitalisauma, jos suomalaiskaksikko onnistuu mäkiosuudella. He olivat kolmansia Val di Fiemmen maailmancupin pariviestissä reilu kuukausi sitten. 

Henkilökohtaisissa kisoissa Hirvonen on ollut tällä kaudella parhaimmillaan kahdeksas. 

Tunteellinen hetki

Hirvonen seurasi henkilökohtaista kilpailua sivusta ja koki voimakkaasti Herolan hopeasuorituksen. Kaksikko on kehittynyt yhdessä päävalmentaja Petter Kukkosen sanoin "räkänokista" maailmancupin palkintosijoille, ja ensimmäistä arvokisamitalia on odotettu Lahden 2017 MM-kisoista lähtien.

– Aika tunteellinen hetki, Hirvonen kuvaili ajatuksiaan mitalin varmistuessa.

– Fiilis oli aika erikoinen. En voinut itse kilpailla, mutta toisaalta sain tilaisuuden seurata jännää kisaa. Sitä oli hieno katsoa, joten sekään ei ollut huono vaihtoehto.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja