Yhden F1-kisan ajanut kuski irvaili Fernando Alonson kommenteille: "Vuoden vitsi"

Fernando Alonso kokee, ettei Toyota ole ylivoimaisista suorituksistaan huolimatta World Endurance Championship (WEC) -sarjassa kilpailijoitaan nopeampi, vaan erot syntyvät muilla osa-alueilla. Rebellion Racingilla WEC-sarjassa kisaava André Lotterer piti Alonson esittämää näkemystä naurettavana.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Toyotan autokunnat ovat ajaneet WEC-sarjassa kauden jokaisessa neljässä kisassa maaliin ykkösenä ja kakkosena. Silverstonessa Toyotan molemmat autokunnat tosin sittemmin hylättiin teknisten sääntörikkeiden takia, mutta tallin esitykset ovat olleet huimaa luokkaa.

Viimeisimmäksi Fujissa Toyotan voittomarginaali kolmanneksi sijoittuneeseen autokuntaan Rebellion Racingiin oli neljä kierrosta. Tuolloin voittoa juhli Toyotan kolmikko Mike Conway, Kamui Kobayashi ja José Maria López. Fernando Alonso, Sébastien Buemi ja Kazuki Nakajima ajoivat Toyotalla toiseksi.

– Aina puhutaan Toyotan dominassista, mutta SMP ja Rebellion tekivät samoja aikoja kuin me, kun he saivat puhtaan kierroksen, Alonso sanoi Autosportin mukaan.

– He häviävät kolme tai neljä minuuttia meille varikkopysähdysissä kuuden tunnin aikana, ja kun he tulevat maaliin kolme tai neljä kierrosta perässä, se näyttää siltä kuin Toyotat kisaisivat yksin, mutta se on lopputulema kisasta, jossa olemme onnistuneet täydellisesti.

Toyotan tallipomo Hisatake Murata tuki Alonson ajatuksia: hänen mukaansa ero syntyy varikkopysähdyksistä ja rengasvalinnoista.

Kolminkertainen Le Mansin 24 tunnin ajon voittaja, Rebellion Racingin WEC-kuski André Lotterer kuitenkin nauroi Alonson näkemykselle. 

– Vuoden vitsi, hän kirjoitti Twitterissä nauravan emojin kera.

Belgialais-saksalainen Lotterer toimi vuonna 2002 Jaguarin F1-testikuljettajana. Ainoan F1-kisansa hän ajoi Caterhamilla Belgiassa vuonna 2014, kun hän korvasi Kamui Kobayashin. Lottererin kilpailu päättyi kuitenkin tekniseen vikaan jo ensimmäisellä kierroksella. WEC-sarjan mestaruuden Lotterer on voittanut vuonna 2012.

WEC-sarjassakin kisaava, formula ykköset tämän kauden jättävä Alonso on kaksinkertainen F1-maailmanmestari. Espanjalaispilotti on startannut F1-urallaan kaikkiaan 308 kilpailuun.

Lue myös:

    Uusimmat