Fernando Alonso julkaisi videon – sai 3 000 samanlaista kommenttia F1-sarjan tilasta: "Näin ajattelee koko maailma"

McLaren-kuski Fernando Alonso kertoo saaneensa faneilta yhteneväisen palauteryöpyn formula ykkösten tilasta julkaistuaan ajovideon vuodelta 2005.

– Tästä sarjasta täytyy tehdä jälleen mielenkiintoinen, kuninkuusluokan tämän kauden jälkeen jättävä Alonso sanoi Motorsport.comin mukaan.

– Julkaisin videon vuodelta 2005 ja sain 3 000 kommenttia, että "tällaiseen formula ykköseen rakastuin enkä niihin asioihin, joita teillä on nyt". Se en ole siis pelkästään minä, joka on kriittinen formula ykkösiä kohtaan, se on koko maailma.

Alonson mukaan kolmen kärkitallin autosta mikä tahansa voi aloittaa kisan vaikka viimeisestä lähtöruudusta, sijoittua silti kuuden joukkoon ja ohittaa seitsemännen kuskin kierroksella. 

– Me kaipaamme V10- ja V8-moottorien ääntä, me kaipaamme strategista luovuutta, erilaisia bensamääriä ja rengaskilpailua, niin että sunnuntaina ei voi ennustaa, mitä tulee tapahtumaan.

Alonso kertoo silti nauttivansa toistaiseksi viimeisistä F1-kisoistaan.

– Jokainen kisa siitä hetkestä lähtien kun päätin lopettaa, on ollut juhla.

Alonso ei malta sanojensa mukaan odottaa sitä, että hän pääsee ensi viikolla Austinissa ajettavaan kisaankin vielä kerran.

– Emme ehkä ole nopeimpia, kun katsotaan aikoja osioiden lopussa, mutta jokainen kierros tuntuu fantastiselta. Kyse ei ole siitä, etten rakastaisi formula ykkösiä enää, rakastan yhä näitä autoja, mutta olen lopettamassa siksi, että olen 37-vuotias ja saavuttanut kaikki unelmani formula ykkösissä.

Alonson uran kirkkaimmat saavutukset ovat kaksi F1-maailmanmestaruutta Renault'lla 2005 ja 2006.

Lue myös:

    Uusimmat