Lähtöruuturangaistukset luovat F1-kauden päätöskisaan jännittävän asetelman – tiedot varikolta: viime viikon yllätysvoittaja oli lähellä katastrofia

2:28
Sergio Pérzin 190. GP-startti päättyi täysosumaan.

F1-kauden päättävässä Abu Dhabin GP:ssä käydään kova taistelu valmistajien MM-sarjan kolmannesta sijasta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Pe: harjoitukset klo 10.55 ja 14.55.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

MM-pronssista taistelevat tiukimmin Racing Point ja McLaren, joiden välinen ero on Racing Pointin hyväksi kymmenen pistettä. Viidentenä oleva Renault on 22 pisteen päässä Racing Pointista.

Racing Point koki Abu Dhabin GP:n alla takaiskun, kun viikko sitten Sakhirin GP:ssä voittoa juhlineen Sergio Pérezin autoon jouduttiin vaihtamaan uusia voimayksikön osia. Pérezille vaihdettiin kauden neljäs polttomoottori, neljäs turbo ja neljäs lämpöä kierrättävä MGU-H-yksikkö. Säännöt sallivat kauden aikana käytettävän vain kolmea eri osaa, joten Pérez putoaa aika-ajotuloksesta riippumatta lähtöruudukon häntäpäähän.

F1-toimittaja Will Buxtonin mukaan varikolla jopa puhutaan, että Pérezin aiempi voimayksikkö olisi vedellyt viikon takaisessa Sakhirin GP:ssä aivan viimeisiään, ja meksikolainen olisi näin ollut erittäin lähellä menettää F1-uransa ensimmäisen GP-voiton kilpailun viimeisillä kierroksilla. Viikkoa aiemmin ajetussa Bahrainin GP:ssä Pérez joutui keskeyttämään kolmanneksi viimeisellä kierroksella kolmannelta sijalta, kun hänen voimayksikkönsä syttyi tuleen.

Pérezin lähtöruuturangaistus tarjoaa McLarenille hyvän mahdollisuuden kuroa Racing Pointin kymmenen pisteen eroa umpeen. Pérezin sopii kuitenkin rangaistuksesta huolimatta odottaa nousevan pisteille. Viikko sitten Bahrainissa hän onnistui voittamaan, vaikka putosi ensimmäisellä kierroksella koko joukon hännille. Toki Abu Dhabissa on vaikeampi ohittaa kuin sillä radalla, jolla Bahrainissa viikko sitten kilpailtiin.

Tällä tietoa viimeiseen F1-osakilpailuunsa starttaavalle Haasin Kevin Magnussenille on vaihdettu kauden kolmas akku ja kolmas elektroniikkaohjain, ja tämä johtaa hänen kohdallaan lähtöruuturangaistukseen.

Ferrarin Charles Leclercille tuomittiin kolmen lähtöruudun rangaistus jo viikko sitten, kun hän kolaroi Sakhirin GP:n avauskierroksella Péreziin.

Sergio Pérezin kolmossija haihtui Bahrainin GP:ssä savuna ilmaan.

1:18

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja