Mainos

Vahvistus: McLaren-kuski Vandoorne jättää F1-sarjan

11:19

McLarenilla kahden edelliskauden ajan ajanut belgialainen Stoffel Vandoorne jättää F1-sarjan tämän kauden jälkeen. Vandoorne vaihtaa Formula E -sarjaan.

Ylälaidan videolla Japanin GP:n perkaus.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Vandoorne liittyy tuoreen DTM-mestarin, englantilaisen Gary Paffettin tapaan HWA Racelab -talliin.

– Olen otettu, että HWA otti minut mukaan heidän Formula E -ohjelmaan. On myös hienoa päästä työskentelemään kokeneen kuljettajan Paffettin (37-vuotias) kanssa. Olen varma, että pystymme hyötymään toisistamme ensi kaudella, Vandoorne sanoi tallin tiedotteessa.

Formula E:n eli niin sanottujen sähköformuloiden ensi kausi alkaa 15. joulukuuta 2018. Kausi päättyy 14. heinäkuuta 2019.

McLarenilla Vandoorne ehti valahtaa vaikeaan asemaan tällä kaudella. Belgialaiskuljettaja hurmasi vielä vuoden alkuhetkillä (Australiassa 9:s, Bahrainissa 8:s ja Azerbaijanissa 9:s), mutta sen jälkeen hän on jäänyt jatkuvasti letkan häntäpäähän.

Vandoorne tuli aikanaan kovan luokan lupauksena kuninkuusluokkaan, sillä hän dominoi GP2-sarjaa vuonna 2015. Vandoorne otti kauden aikana peräti kahdeksan voittoa, keräten kasaan yhteensä 341,5 pistettä. Hän vei sarjan mestaruuden nimiinsä kauden päätteeksi.

Vandoorne teki F1-debyyttinsä kauden 2016 alussa, kun hän tuurasi yhden kisan ajan loukkaantunutta Fernando Alonsoa. Seuraavalla kaudella, -17, Vandoorne nostettiin tallin toiseksi kisakuljettajaksi.

Viime kuukausien aikana eri medioissa Vandoornea vietiin muihin sarjoihin, sillä hänen uransa jatkuminen F1-sarjassa näytti varsin epätodennäköiseltä. HWA-tallin ilmoitus toi vahvistuksen sarjavaihdokselle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.