Alfa Romeo alkoi jo toivoa jättiyllätystä F1-kisassa – ”Toivottavasti äiti otti kuvakaappauksen tilanteesta”

Alfa Romeon F1-tiimi tiesi hyvin, ettei Antonio Giovinazzin nousu Singaporen GP:n kärkipaikalle tarkoittanut sille vielä mitään, mutta tallissa alkoi herätä toive odottamattomien tapahtumien avittamasta jättiyllätyksestä.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55,
2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Giovinazzi nousi koko kisan kärkipaikalle, kun Mercedeksen Lewis Hamilton hyppäsi viimeisenä kärkiautona varikkokäynnille kierroksella 26. Alfa Romeo oli lähtenyt kisaan mediumrenkailla, joten se pystyi jatkamaan radalla ja toivomaan Singaporessa takuuvarmasti koittavaa turva-autotilannetta.

Italialaiskuski paistatteli valokeilassa viiden kierroksen ajan, kunnes hänen oli pakko tulla itsekin renkaidenvaihtoon.

– Kisan johtaminen ja taistelu kärjessä Ferrarien ja Mercedeksen kanssa oli mahtava tunne, Giovinazzi hehkutti tallin tiedotteessa

– Toivottavasti äitini otti tilanteesta kuvakaappauksen, hän hymyili C Moren haastattelussa.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Vaikka varikkopysähdykset avittivat tuloslistan muokkautumista, aivan tavallinen tilanne ei ollut. Viimeksi Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin ulkopuolelta kisaa johtanut tiimi on vuonna 2015 Ison-Britannian GP:tä johtanut Williams-talli. Alfa Romeo oli edellisen kerran pitänyt kärkipaikkaa toukokuussa 1983!

Giovinazzi uskoo, että aikaisempi pysähdys olisi saattanut tarjota paikan McLaren-kuski Lando Norrisin edeltä seitsemänneltä paikalta, mutta nyt hän joutui renkaiden kärsittyä ja Daniel Ricciardolta etujousitukseen tulleen kolhun myötä taipumaan viimeiselle pistesijalle kymmenenneksi.

Vieläkin isompi yllätys olisi ollut tarjolla, jos onnetar olisi suosinut Alfa Romeota oikein kunnolla. Kierroksella 35 tapahtunut kolari keskeyttämään joutuneen Williamsin George Russellin ja Haasin Romain Grosjeanin välillä toi viimein turva-auton radalle.

– Jos turva-auto olisi tullut muutamaan kierrosta aiemmin, olisimme alkaneet puhua uskomattomasta tuloksesta hänelle, sanoo tallipäällikkö Frederic Vasseur.

Lue myös:

    Uusimmat