Yhdeksän kuukautta jatkunut "virtsatientulehdus" olikin syöpä – kolmen lapsen äiti pelkäsi pahinta: "Koko elämäni todella vilisi silmissäni"

7:21

Englantilaisnaisen yhdeksän kuukautta jatkunut virtsatientulehdus paljastui aggressiiviseksi syöväksi. Vaikea leikkaus pelasti, mutta jätti ikuiset jälkensä. Julien tarinasta kertoo The Daily Mail.

VIDEO: Miksi syöpädiagnoosiin liittyy häpeää?

Kaksi vuotta sitten kolmen lapsen äiti Julie Morawaka, 55, ramppasi lääkärillä jatkuvasti virtsaamisvaikeuksien takia. Lääkärin diagnoosi oli uudelleen ja uudelleen virtsatientulehdus, ja nainen sai hoidoksi antibiootteja.

Melkein vuoden ajan Julie luuli kärsivänsä tavallisesta tulehduksesta. Sitten nainen kyllästyi ja vaati päästä laajempiin tutkimuksiin.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Diagnoosiksi tuli syöpä

Tarkemmat tutkimukset paljastivatkin kasvaimen toisella puolella hänen virtsarakkoaan. Saksanpähkinän kokoinen kasvain oli aggressiivinen syöpä.

Virtsarakon syöpä on miesten neljänneksi yleisin syöpä. Tapauksia todetaan Suomessa vuosittain noin 900, joista 200 on naisia.

Virstarakon syöpä on yleisin 60–80 vuoden ikäisillä.

– Mielessäni oli käynyt, että kyseessä voisi olla virtsarakon syöpä, mutta virtsassani ei ollut verta, mikä on tyypillisin merkki, Julie sanoo.

Tyypillisten virtsarakon syövän oireiden puuttuminen oli saanut lääkäritkin hämilleen, ja siksi diagnoosissa kesti.

Joulukuussa 2016 Julie saikin murskaavan arvion: hänellä olisi elinaikaa enää kaksi vuotta jäljellä.

– Ne olivat järkyttäviä uutisia. Se oli kauhea sokki, koska yhdeksän kuukauden ajan olin luullut, että minulla oli virtsatientulehdus, Julie kertoo.

"Koko elämäni todella vilisi silmissäni"

Toivo ei kuitenkaan ollut täysin mennyt, sillä Julie voisi pelastua vaativalla leikkauksella.

– Koska se oli niin aggressiivinen, lääkärit sanoivat, että minulta pitäisi poistaa kokonaan virtsarakko, jotta minulla olisi paras mahdollisuus selvitä. Koko elämäni todella vilisi silmissäni ja välittömästi ajattelin pahinta – lapsiani elämässä elämäänsä ilman minua, Julie selittää.

– Todellisuus iski tajuntaani ja tajusin, että se [kuolema] ei ollut vaihtoehto – minun täytyi mennä leikkaukseen, oli se sitten kuinka kamala tahansa, koska tekisin mitä tahansa jatkaakseni elämääni.

12 tuntia kestäneessä operaatiossa Julielta poistettiin niin kohtu, virtsarakko kuin osa hänen vaginastaankin.

Moni asia muuttui

Leikkaus onnistui, mutta syöpä näkyy naisen elämässä ikuisesti. Hän sai keinotekoisen virtsarakon sekä katetrin, jota naisen täytyy käyttää vuorokauden ympäri. Jalkoihin ja lantioon jäi myös hermokipuja, ja seksielämä vaikeutui merkittävästi.

– Se ei ole samalaista kuten ennen. Kaikki hermoni on poistettu siltä alueelta, joten olen edelleen todella tunnoton jaloistani, lantiostani ja vatsastani. Se on myös todella kivuliasta, koska paikat eivät ole yhtä kosteat kuin ennen.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Julie on kuitenkin onnellinen, että hän on edelleen elossa. Vastikään kolmen lapsen äiti on todettu syöpävapaaksi, ja nyt hän nauttii ensimmäisen lapsenlapsensa seurasta.

– Saatuani diagnoosin, en olisi koskaan uskonut, että näen päivän, kun minusta tulee isoäiti, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja