Yhä useammat iPad Pro -omistajat valittavat: kosketusnäyttö ei toimi kunnolla

Suuri joukko Applen iPad Pro -tablettien käyttäjiä on valittanut laitteensa kosketusnäytöstä. Applen tukipalstoilla kerrotaan muun muassa näytön pätkimisestä ja heikosta kosketuksen tunnistuksesta.

Ongelmia vaikuttaisi olevan kahdenlaisia. Joko jokin näytön osa toimii heikosti ja reagoi takkuillen kosketukseen, tai sitten ongelmat liittyvät esimerkiksi pyyhkäisyeleisiin. Osa käyttäjistä kertoo, että virtuaalisella näppäimistöllä on alue, jossa kirjaimet kyllä muuttavat väriään kosketukseen reagoiden, mutta mitään muuta ei tapahdu. Tiettyjä kirjaimia on kosketettava useaan otteeseen, jotta kirjoittamisesta tulisi mitään. Toiset valittavat kosketusongelmien vaikuttavan muun muassa Internetin ja sosiaalisen median selailuun.

Ongelmia näyttäisi havaitun kaikkein eniten iPad Pron tuoreimmalla vuoden 2018 mallilla. Osa käyttäjistä sanoo Applen vaihtaneen laitteet uusiin maksutta, mutta lisää samalla, että myös korvaavat laitteet ovat olleet yhtä lailla vaikeuksissa. Myös vuosien 2016 ja 2017 iPad Pro -malleilla on nähtävästi ollut samankaltaisia ongelmia, mutta ei yhtä tiuhaan.

Toistaiseksi ongelmien syytä ei tiedetä, mutta ainakaan iOS-ohjelmistosta ei mitä luultavimmin ole kyse. Osa käyttäjistä kertoo ongelmien lakkaavan, kun Apple Pencil 2 kiinnitetään vuoden 2018 iPad Pron kylkeen, joten kosketuskynä saattaa ainakin jollakin tavalla olla ongelmien takana.

Apple tiedottanee asiasta lisää, kunhan ongelmien syy on saatu selville.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja