Applen iOS 12:ssa ongelma: iPhonet ja iPadit eivät välttämättä lataa akkua

Applen tuoreesta iOS 12 -käyttöjärjestelmäversiosta iPhoneille ja iPadeille on paljastunut ongelma, joka johtaa akun lataamisen toimimattomuuteen.

Muun muassa AppleInsider kertoo useista raporteista, joiden mukaan iOS 12 -käyttöjärjestelmällä varustetut laitteet eivät satunnaisesti ja ajoittain lataudukaan, vaikka ne on kytketty virtalähteeseen tai sijoitettu langattoman latauksen alustalle.

Lataamattomuutta ilmenee välillä, kun laitetta ei sen latauksen aikana käytetä vaan sen näyttö on sammutettuna ja laite lukittuna. Asiasta keskustellaan muun muassa Applen tukipalstalla. Aluksi ongelman epäiltiin koskevan vain uusia iPhone XS ja iPhone XS Max -malleja, mutta sittemmin raportit ovat laajentuneet koskemaan vanhempiakin laitteita uudella iOS 12 -käyttöjärjestelmäversiolla varustettuna.

Ongelman on epäilty liittyvän tavalla tai toisella USB-lisälaitteiden rajoitettuun tilaan. Apple lisäsi iOS 12:ssa USB-lisälaitteiden toimintaa rajoittavan rajoituksen. Se on tarkoitettu estämään iPhonen lukituksen esto tähän tarkoitukseen luoduilla murtolaitteilla.

USB-lisälaiterajoituksen ei pitäisi vaikuttaa lataamiseen, mutta näyttää nyt niin tekevän, sillä laitteen lukituksesta herättämisen jälkeen myös lataus on jälleen alkanut toimia.

Lisälaitevalmistajista Belkin on myös kertonut, etteivät sen PowerHouse- ja Valet-lataustelkat ole yhteensopivia uusien iPhone-mallien kanssa. Syitä puuttuvan tuen takia ei ole selvennetty, joten toistaiseksi ei ole vielä varmaa, onko Apple tehnyt uusiin iPhoneihin joitakin muutoksia mitä tulee kolmansien osapuolten latureiden toimintaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja