Mainos

Yhä useamman pienituloisen vapauttaminen Yle-verosta tyssäsi – PS ja SDP syyttelevät toisiaan

Yle-veroa arvioinut parlamentaarinen työryhmä ei päässyt yksimielisyyteen veron keventämisestä pienituloisilta, kertoo perussuomalaisten Kaj Turunen tiedotteessa. Veron oli tarkoitus poistua sadoilta tuhansilta pienituloisilta ja nousta hieman suurituloisilla.

Turusen mukaan oppositiolla, lähinnä SDP:llä, ei ollut halua muutokseen. SDP:n edustajat halusivat ottaa keskusteluun Yle-veroindeksin jäädytyksen perumisen, vaikka se rajattiin nyt pois ja siihen oli tarkoitus palata ensi vuonna, Turunen sanoo.

SDP:n Krista Kiuru sanoo STT:lle pitävänsä käsittämättömänä perussuomalaisten väitettä, jonka mukaan oppositiolla ei ollut halua muutokseen.

– SDP on ajanut alusta saakka pienituloisten Yle-verotuksen poistoa ja kohtuullistamista ja siltä osin kannatamme edelleen tätä samaa asiaa.

Kiurun mukaan perussuomalaiset olivat itse valmiit kaatamaan kaikkein pienituloisimpien mahdollisuuden Yle-verosta vapautumiseen, sillä se ei halunnut käsitellä kaikkia Yleä koskevia asioita.

– Avoimista asioista ei voinut keskustella, mutta näistä uusista asioista, jotka hallitus toi yksipuolisesti pöytään, olisi voinut keskustella. 

Yle-veroa arvioineen työryhmän toiminta päättyi Turusen tiedotteen mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.