Mainos

Yhä nuoremmat tottuneita paljasteluun

BB-Minna ja Johan porealtaassa. (kuva: MTV Oy)

Alastomuus, rohkeat puheet ja seksi ovat olleet tänä syksynä ennätysyleisöjä keränneen Big Brotherin ykköspuheenaiheita. Mediapsykologian erikoistohtori Anu Mustonen uskoo, että formaatille tyypillinen rohkea ja repäisevä ilmaisu ulottuu ilmiönä myös ohjelmaa laajemmalle.

– Onhan tässä ollut menossa tällainen yleisempi ilmiö jonkin aikaa, jossa sekä mediassa että muutenkin haetaan räväkämpää ja elämyksellisempää ilmaisua koko ajan.

Mustonen katsoo, että paljastelusta on tullut hyväksytympää ja yleisempää kuin muutama vuosikymmen sitten. Mustosen mukaan etenkin nuoret ovat entistä tottuneempia paljasteluun - yhä nuorempina. Ilmiö näkyy esimerkiksi netissä IRC-galleriassa, jossa nuoret esittelevät itseään yhä rohkeammin.

– Näyttääkin siltä, että mitä nuorempia ollaan, sitä enemmän haetaan huomiota niukalla pukeutumisella ja esiintymällä erittäin provosoivasti.

Mustonen näkee ilmiössä kuitenkin myös varjopuolensa. Paljastelukulttuuriin ja suin päin älyttömyyksiin ryntäämistä kun saatetaan myöhemmällä iällä katua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.