Mainos

Xu: Kiinan jatkettava uudistuksia

Tunnettu kiinalainen toisinajattelija Xu Wenli, joka vapautettiin aiemmin viikolla, vannoi tänään jatkavansa taistelua uudistusten puolesta maanpakolaisenakin. Hän myös muistutti, ettei Kiina voi enää kääntyä takaisin uudistusten tieltä.

Tiistaina New Yorkiin saapunut Xu huomautti, että Kiinan jäsenyys Maailman kauppajärjestössä WTO:ssa ja olympialaisten isännyys 2008 ovat virstanpylväitä, jotka osoittavat, että Kiinan muutos on väistämätöntä. -Kiinan yhteiskunta ei voi enää palata vanhaan. Kiinalaisessa yhteiskunnassa on herännyt tietoisuus demokratiasta, vapaudesta ja ihmisoikeuksista, Xu sanoi puhelinhaastattelussa.

Xun mukaan Kiinalla on kuitenkin vielä pitkä matka kuljettavanaan ennen kuin siitä tulee oikeusvaltio, mutta hän tähdensi suhtautuvansa tulevaisuuteen myönteisesti.

Xu tuomittiin ensimmäisen kerran vankilaan vuosiksi 1981-1993 vastavallankumouksellisena osallisuudestaan 1979 demokratialiikkeeseen. Vuonna 1998 hän sai 13 vuoden tuomion kumouksellisesta toiminnasta perustettuaan Kiinan demokraattisen puolueen. Hänet vapautettiin tiistaina terveydellisistä syistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.