Mainos

Wuhanin miljoonakaupunki selvinnee tulvista säikähdyksellä

Keski-Kiinassa sijaitseva Wuhanin miljoonakaupunki saattaa sittenkin selvitä Jangtsejoen tulvista säikähdyksellä. Tulvahuippu saavutti 7,5 miljoonan asukkaan Wuhanin varhain tänään, ja tulvavallit ovat toistaiseksi pitäneet.

Vedenpinta pysytteli aamulla lähes 28 metrissä, yli kolme metriä tulvavaararajan yläpuolella. Noin 13 000 viranomaista ja vapaaehtoista työntekijää vahti silmä tarkkana valleja, mutta tunnelma oli varovaisen toiveikas.

-Vedenpinta taitaa jatkaa laskemista, uskoi Wuhanin satamassa valleja rakentanut Tong Guoqing. Myös sanomalehti Wuhan Morning Post oli toiveikkaalla mielellä. Lehden mukaan valleissa ei havaittu murtumakohtia tulvahuipun saavuttua kaupunkiin.

-Tällä kertaa huippu kulki kaupungin läpi ilman onnettomuuksia, kiitos vallitustöiden saaman suuren lisärahoituksen ja viranomaisten valmistelujen, lehden pääkirjoitus kiitteli.

Jangtsen tulvahuippu on nyt matkalla kohti Jiujiangin ja Nanjingin kaupunkeja, joihin on jo julistettu hälytystila lähestyvien tulvien takia. Kaupunkien arvellaan kuitenkin selviävän melko vähällä, sillä vedenpinta jatkoi tänään laskuaan, ja tulvien uskotaan jo menettäneen voimiaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.