Mainos

Winnie Mandela totuuskomission eteen

Etelä-Afrikan presidentin entinen vaimo Winnie Madikizela-Mandela joutuu alkavalla viikolla Etelä-Afrikan totuus- ja sovintokomission kuultavaksi. Rotusortohallinnon aikaisia ihmisoikeusrikkomuksia selvittävän komission on määrä kuulla Winnietä viiden päivän ajan.

Julkisissa istunnoissa selvitetään Mandelan osallisuutta mustien nuorten katoamisiin 1980-luvun loppupuolella Sowetossa. Yli 30 todistajaa on lupautunut todistamaan, että presidentin ex-vaimo oli mukana murhien, hyökkäysten ja pahoinpitelyjen järjestämisessä.

Winnie on kiistänyt syytökset ja vaatinut saada antaa julkisen todistuksen komissiossa. Jos komissio saa kiistattomat näytöt Winnien syyllisyydestä, hänet voidaan haastaa vastaamaan rikoksista oikeudessa.

Afrikkalaisen kansalliskongressin ANC:n naisosasto nimitti Mandelan puolueen varapuheenjohtajaehdokkaakseen syyskuussa. Jos hänet valitaan joulukuussa tähän tehtävään tarkoittaa se myös sitä, että hänestä tulee suurella todennäköisyydellä Etelä-Afrikan varapresidentti vuonna 1999.

Nykyinen presidentti Nelson Mandela eroaa tuolloin, ja varapresidentti Thabo Mbekista tulee hänen seuraajansa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.