Wimbledonissa hurja sensaatio! 15-vuotias koulutyttö pudotti Venus Williamsin: "Itkin ensimmäistä kertaa koskaan voiton jälkeen"

15-vuotias yhdysvaltalainen koulutyttö Cori Gauff jysäytti Wimbledonin tennisturnauksessa sensaation pudottamalla jatkosta viisinkertaisen Wimbledon-mestarin, Venus Williamsin, 39. Gauff päihitti maanantaina Williamsin ensimmäisellä kierroksella suoraan kahdessa erässä 6–4, 6–4.

Gauff on historian nuorin Wimbledonin turnaukseen karsintojen kautta selviytynyt pelaaja. Williams oli voittanut neljä grand slam -mestaruutta jo ennen Gauffin syntymää – kaksi näistä Wimbledonissa.

Gauff sai kahdeksanvuotiaana Williamsilta nimikirjoituksen nähtyään tämän pelaamassa US Openissa, ja nyt seitsemän vuotta myöhemmin tapahtui hurja temppu. Gauff esitti ennakkoluulottomia, itsevarmoja otteita ja päihitti idoleihinsa lukeutuneen legendan.

– Minun täytyi kehottaa itseäni olemaan rauhallinen. En ole koskaan pelannut näin suurissa puitteissa aiemmin, Gauff kertoi BBC:n mukaan.

Wimbledonia pelaamismahdollisuudesta kiittänyt Gauff ei ollut uskonut voivansa päästä näin pitkälle. Kun Williams-taisto oli ratkennut, 15-vuotias puhkesi onnen kyyneliin.

– Itkin ensimmäistä kertaa koskaan voitetun ottelun jälkeen. En tiedä, miten kuvailla tuntemuksiani, Gauff kertoi.

Myös Williams jakoi sensaatiopelaajalle kunniaa. Williams arvioi Gauffilla tulevaisuudessa "taivaan olevan rajana".

– Hän teki kaiken hyvin tänään. Hän iski palloa kenttään, paljon paremmin kuin minä. Hän syötti hyvin, liikkui hyvin. Se oli erinomainen matsi häneltä, legenda kehaisi.

Gauff kohtaa seuraavalla kierroksella maailmanlistan 139:ntenä olevan Slovakian Magdalena Rybarikovan.

Lue myös:

    Uusimmat