Teinisensaatio Coco Gauff, 19, valloitti Yhdysvaltojen avoimet – nettoaa huimat palkintorahat

Yhdysvaltalainen Coco Gauff on voittanut Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelin finaalissa valkovenäläisenAryna Sabalenkan erälukemin 2–6, 6–3, 6–2. Gauffille voitto on ensimmäinen grand slam -turnauksessa.

– Tämä merkitsee minulle niin paljon. Olen hieman shokissa tällä hetkellä, Gauff sanoi kenttähaastattelussa heti ottelun jälkeen.

Floridasta kotoisin oleva 19-vuotias Gauff nauratti voittohaastattelussa yleisöä kiittelemällä niitä, jotka eivät ole häneen uskoneet. Hän sanoi saaneensa siitä entisestään kipinää.

Gauff oli edennyt aiemmin jo kertaalleen grand slam -finaaliin, mutta hävisi Puolan Iga Swiatekille Ranskan avointen loppuottelussa viime vuonna.

– Se Ranskan avointen tappio oli kova isku minulle. Se tekee tästä hetkestä vieläkin upeamman kuin olisin voinut kuvitella, Gauff jatkoi.

Gauff kuittaa voitostaan kolme miljoonaa dollaria ja Sabalenka 1,5 miljoonaa dollaria.

Tappiosta huolimatta Sabalenka nousee maanantaina julkaistavalla naisten maailmanlistalla uudeksi ykköseksi ohi nykyisen ykkösen Swiatekin.

Yhdysvaltain avoin turnaus oli kuluvan vuoden viimeinen grand slam -turnaus. Seuraava tenniksen arvoturnaus pelataan tammikuussa Australian Melbournessa.

Lue myös:

    Uusimmat