Maailman ykköstähti lohdutti itkuista teinisensaatiota Yhdysvaltojen avoimissa: "Halusin, että hän ymmärtää"

Hallitseva mestari Naomi Osaka antoi tukeaan kyynelehtineelle Coco Gauffille ottelun jälkeen, mutta kentällä japanilainen Osaka oli 15-vuotiasta kohtaan armoton. Osaka katkaisi Gauffin tien tenniksen Yhdysvaltain avoimen mestaruuskilpailun kolmannella kierroksella.

Naistenniksen tulevaisuudeksi ennakoitu ottelu päättyi 65 minuutissa, kun Osaka voitti 6–3, 6–0.

– Kätellessämme huomasin, että hän oli itkuinen. Se oli hyvä muistutus, että Gauff on vasta kovin nuori, Osaka sanoi.

Osaka pyysi kotiyleisön edessä pelanneen Gauffin vierelleen kenttähaastatteluun, koska halusi, että teinityttö voi poistua kentältä pystypäin.

–  Halusin, että hän ymmärtää, miten paljon hän on jo saavuttanut noin nuorena, Osaka kertoi.

Japanilainen pelasi erinomaisesti ja kuvasi ottelua parhaakseen tammikuisen Australian avoimen turnauksen loppuottelun jälkeen. Gauff ylsi kesällä Wimbledonissa gramd slam -turnausten debyytissään neljännelle kierrokselle. New Yorkissa hän voitti kaksi ottelua ennen karsiutumista.

– Naomi on maailman ykkönen. Tiedän, mitä minun pitää oppia päästäkseni samalla tasolle, Gauff sanoi.

Miesten kaksinpelissä kakkoseksi sijoitettu Rafael Nadal kukisti eteläkorealaisen karsijan Chung Hyeonin 6–3, 6–4, 6–2. Nadal oli iloinen pelituntumasta, sillä edellisellä kierroksella hän sai luovutuksen.