16-vuotias teini jyräsi maailmantähden – "Koulu alkoi kaksi päivää sitten"

Tenniksen vasta 16-vuotias venäläislupaus Mirra Andrejeva väläytti jälleen huimaa potentiaaliaan murskaamalla Australian avointen naisten kaksinpelin toisella kierroksella kuutossijoitetun Ons Jabeurin 6–0, 6–2.

Andrejeva nappasi jo viime vuoden grand slam -turnauksissa useita voittoja ja eteni parhaimmillaan Wimbledonissa neljännelle kierrokselle. Nuori venäläinen päihitti kolminkertaisen grand slam -finalistin Jabeurin hämmästyttävän nopeasti, sillä ottelu kesti vain 54 minuuttia.

– Olin todella hermostunut ennen ottelua, mutta näin, että myös hän oli hermostunut. Se auttoi minua jossain määrin. Päätin vain nauttia, koska ottelu on Rod Laverilla (turnauksen pääkentällä) ja vastassani on pelaaja, josta pidän. Mielestäni peli oli ok, maailmanlistalla sijalla 47 oleva Andrejeva sanoi.

Tunisialaistähti Jabeurista tuli ensimmäinen maailmanlistan kärkikymmenikköön kuuluva pelaaja, jonka Andrejeva on pystynyt voittamaan. Venäläispelaaja jahtaa unelmaansa tennisammattilaisena koulunkäynnin ohella.

– Minulla on yhä paljon koulua jäljellä. Itse asiassa se alkoi kaksi päivää sitten, Andrejeva sanoi ja lisäsi, ettei kemia kuulu hänen lempiaineisiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat