Suomalaistähti tänään Timanttiliigassa – asiantuntija näkee edun Tokiota ajatellen: "Suomessa voidaan jopa vähän venyttää sääntöjä"

Visiitti Timanttiliigaan viiden vuoden tauon jälkeen on seiväshyppääjä Wilma Murrolle arvokas kokemus Tokion olympialaisten alla, arvioi MTV Urheilun asiantuntija Mika Järvinen.  

MAINOS

Koko Timanttiliiga-kausi C Morella!

Timanttiliigan Gatesheadin osakilpailu C More Sport 1 -kanavalla sekä cmore.fi -suoratoistopalvelussa kello 21 alkaen tiistaina 13. heinäkuuta.

Kaikki suorat lähetykset C Moren kanavilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Murron, 23, kisakunto on ollut viime aikoina loistava. Ensin tuli ulkoratojen oma ennätys 461 Kuortaneella 26. kesäkuuta ja kolme päivää myöhemmin uusi henkilökohtainen ykköstulos 462. Tämä poiki kutsun Timanttiliigan Gatesheadin osakilpailuun.   

Asiantuntija Järvisen käsityksen mukaan Murron kohdalla kyseessä onkin "melko pikaisesti tullut komennus". 

– Aina kun lähdetään kansainvälisiin koviin kisoihin, valmistautumisaikakin on äärimmäisen tärkeää. Urheilijan pitää olla henkisesti valmis. Sinne ei voi oikein mennä hutaisemaan, Järvinen aloittaa. 

– Suorituksella pedataan tulevaisuutta. Timanttiliigan kisoissakin pyörii aika pieni piiri, niin tällaiset paikat kannattaa käyttää ja antaa itsestään paras mahdollinen kuva.

Edellisen kerran Murto kilpaili yleisurheilun arvostetuimmalla kiertueella kesällä 2016 hypättyään tuolloin alkuvuodesta hallissa 471, joka on edelleen hänen ennätyksensä.

Kovista kansainvälisistä kisoista saa hyötyä varsinkin henkisellä puolella. Ja Gatesheadin kisa on erityisen arvokas ensi viikolla käynnistyvien Tokion olympialaisten kannalta. Kisan kahdeksasta hyppääjästä kuudella on kovempi tulos ulkoradoilta kuin Murrolla.   

– Nyt Murto pääsee hyppäämään samoja hyppääjiä vastaan kuin sitten Tokion karsinnassa.

– Kovissa kisoissa tulee eteen myös asioita, joihin ei voi välttämättä valmistautua. Ja sinä et ole se tähti! Suomen kisoissa periaatteessa voidaan jopa vähän venyttää sääntöjä eturivin suomalaisurheilijoiden takia, mutta tuolla valmistautumisaika on tietty, eikä säännöistä tingitä yhtään. Kansainvälisessä kovassa kisassa – kuten arvokisoissa – mukana oleminen on tiukempi tilanne, Järvinen huomauttaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Järvinen linjaa, että tulos väliltä 445-455 olisi Murrolle hyvä suoritus Tokiota silmällä pitäen. 

– Silloin Murto olisi hyvissä haminoissa tässä vaiheessa. Ei välttämättä kannatakaan parhaita hyppyjä tehdä vielä, vaan tehdä ne sitten Tokion karsinnassa ja mahdollisessa finaalissa.  

Päälähetys Gatesheadin Timanttiliigasta alkaa klo 21. C Moren suoratoistopalvelussa on lisäksi tarjolla omat lähetykset miesten kolmiloikasta, miesten korkeushypystä ja naisten seiväshypystä klo 19.50 alkaen, miesten keihäänheitosta klo 21.20 alkaen sekä naisten pituushypystä klo 21.35 alkaen. Naisten seiväskisa käynnistyy Suomen aikaa klo 20.57.  

Naisten seiväshyppykisan lähtölista, Gateshead:

Urheilija

Maa

Kauden paras

Ennätys

Michaela Meijer

SWE

460

483

Molly Caudery

GBR

445

453

Roberta Bruni

ITA

470

470

Wilma Murto

FIN

462

462

Olivia Gruver

USA

470

473

Nikoleta Kyriakopoulou

GRE

470

483

Sandi Morris

USA

484

500

Holly Bradshaw

GBR

490 

490

Tilastossa mainitut tulokset ovat ulkoratatuloksia. 

Lue myös:

    Uusimmat