Tähtijuoksijoista levitettiin ilkeää videota MM-kohuhetken jälkeen – toinen raivostui: "Pitäkää turpanne kiinni"

Hollannin viestijoukkueen jäsenistä yleisurheilun MM-kisoissa kuvattu video on aiheuttanut sosiaalisessa mediassa niin paljon spekulaatiota, että siinä esiintyvä Lieke Klaver alkaa kyllästyä aiheeseen.

Hollanti taisteli kisojen avauspäivänä 4x400 metrin sekaviestin maailmanmestaruudesta aina viimeisillä metreille saakka, kunnes tähtijuoksija Femke Bol kaatui rähmälleen juuri ennen maaliviivaa. Joukkue tuli maaliin kolmantena, mutta kapulan karattua juoksu hylättiin kokonaan.

Sekaviestin jälkeen hollantilaisurheilijoista kuvattiin lehdistöalueella video, joka lähti leviämään TikTok-palvelussa. Siinä Bol ja Klaver seisoivat vierekkäin, ja Klaver näytti katsovan epäonnistunutta Bolia vihamielisesti.

Klaverin mukaan tilanne on tulkittu aivan väärin. Hän päätti avautua kohusta Instagramissa.

– Seisoin Femken rinnalla suojellakseni häntä ja varmistaakseni, ettei hän ollut yksin median kanssa, Klaver selvensi.

– Jos näet tämän videon, sano huhujen levittäjille, että pitäkää turpanne kiinni, juoksija täräytti.

Myös Bol vahvisti Klaverin puheet omassa haastattelussaan Citius Magille.

– Olen vähän vihainen sen takia. Sanoin muille joukkueen jäsenille, että he voivat mennä, ja voin tehdä viimeiset haastattelut yksin. Lieke kuitenkin pysyi vierelläni ja sanoi, ettei hän halunnut jättää minua yksin median kanssa, Bol kertoi.

Myöhemmin samoissa kisoissa Femke Bolin hurja loppukiri varmisti Hollannin naisille voiton 4x400 metrin viestijuoksussa. Se teki myös Klaverista maailmanmestarin.

Klaver kertoi norjalaiselle NRK:lle tekevänsä sosiaalisessa mediassa työtä nimettömiä riidanlietsojia vastaan.

– Minusta meidän ei pitäisi ottaa negatiivisuutta niin vakavasti. Verkossa on erittäin helppoa julkaista mitä vain. Saan myös paljon vihaan, mutta en välitä siitä, koska se on netissä. Siellä on paljon feikkejä asioita.

Bol juoksi Budapestin MM-kisoissa maailmanmestariksi myös päämatkallaan 400 metrin aitajuoksussa.

Lue myös:

    Uusimmat