Wille Rydman MTV:lle ministeripestistään: "Tunnelmat ovat kaksijakoiset, mutta jos isänmaa kutsuu..."

Wille Rydman vailittiin uudeksi elinkeinoministeriksi – "Tunnelmat ovat vähän kaksijakoiset" 4:30
Wille Rydman MTV:lle ministeripestistään: "Tunnelmat ovat kaksijakoiset, mutta jos isänmaa kutsuu..."

Perussuomalaiset valitsivat tänään Wille Rydmanin uudeksi elinkeinoministeriksi. Rydman kertoo MTV Uutisille ottavansa tehtävän vastaan kaksijakoisin tunnelmin ja jopa raskain sydämin.

– Tunnelmat ovat vähän kaksijakoiset. Yhtäältä olen tietysti hyvin otettu tästä osoitetusta luottamuksesta, mutta sitten toisaalta myöskin siinä mielessä aika raskainkin sydämin, että hyvä ystäväni Vilhelm Junnila joutui eroamaan tästä samaisesta tehtävästä hyvin epäasiallisten ja leimaavien syytösten johdosta, Wille Rydman sanoo.

Rydman olisi toivonut Junnilan voineen jatkaa tehtävässään.

– Silloin kun asetelma on tämänkaltainen, ei ole helpoin eikä kiitollisin mahdollinen tehtävä ottaa tehtävää seuraajana vastaan. Mutta näen sen kuitenkin niin, että kun tässä tilanteessa nyt ollaan ja jos isänmaa kutsuu, niin siihen kutsuun on myöntävästi vastattava.

Rydman loikkasi eduskuntavaalien alla kokoomuksesta perussuomalaisiin, kun kokoomus esti hänen ehdokkuutensa eduskuntavaaleissa. Päätöstä edelsi Helsingin Sanomien artikkelista lähtenyt ahdistelukohu. Rydman uskoo, että yhteistyö hallituskumppaneiden kanssa tulee silti sujumaan.

– Politiikassa tietysti aina aika ajoin saattaa tulla tällaisia henkilötasonkin juttuja, mutta minä uskon, että tämän hallituksen ministerit ovat kaikki sitoutuneita edistämään nimenomaisesti sitä politiikkaa, joka on hallitusohjelmassa määritelty. Siihen mitkään mahdolliset vanhoihin henkilösuhteisiin liittyvät asiat eivät saa vaikuttaa, ja ainakaan omalta osaltani ne eivät myöskään tule vaikuttamaan, Rydman sanoo.

"Media kaivelee esille mitä omituisimpia juttuja"

Rydman vierittää vastuuta hallituksen kuoppaisesta alkutaipaleesta medialle.

– Aikamoista haastetta hallitukselle on laittanut se paine, joka on tullut median taholta, kun on analysoitu ministereiden kravatteja ja käyty läpi, mistä he joskus kymmenen vuotta sitten ovat jossain sosiaalisessa mediassa tykänneet tai eivät tykänneet. Onhan se aika erikoinen asetelma.

Rydman on varautunut siihen, että hänen ahdistelukohunsa nostetaan ministeriyden myötä uudelleen julkisuuteen.

– Olen joutunut havaitsemaan sen, että media kaivelee esille mitä omituisimpia juttuja ja tekee mitä omituisimpia tulkintoja. Olen myöskin havainnut, että joillakin toimittajilla tuntuu olevan aika erikoinen tapa suhtautua omaan ammattietiikkaansa. Mitä tahansa voi eteen tulla, mutta pyrin siitä huolimatta tietysti hoitamaan omat tehtäväni parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Lue myös:

    Uusimmat