Wille Rydman paljastaa MTV Uutisille, milloin teki päätöksen erosta – vastaa näin puolueuteluihin

Wille Rydman perustelee MTV:lle eroaan kokoomuksesta 7:09
Wille Rydman perustelee MTV:lle eroaan kokoomuksesta – katso haastattelu.

Kokoomuksen entinen kansanedustaja Wille Rydman kertoo tiedottavansa "varsin pian" puolueen, jonka riveistä hän asettuu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. 

Kokoomuksen riveissä pitkään vaikuttanut kansanedustaja Wille Rydman paljasti tänään julkaistussa blogikirjoituksessaan eroavansa kokoomuksesta. 

Hän kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, että ajatus eroamisesta oli syntynyt jo viime syksyn aikana. 

– Oli tossa syksyllä ihan hyvin aikaa miettiä, miten sitä missäkin skenaariossa toimisi. Että ei se tässä vaiheessa oikeastaan enää sen kummallisemmalta tunnu, Rydman kuvailee tämänhetkisiä tunnelmiaan julkisen eroilmoituksen jälkeen. 

Eropäätös on ollut pitkään mielessä

Rydman kertoo tehneensä jo syksyllä päätöksen siitä, että mikäli kokoomus ei muuta linjaa hänen suhteensa jouluun mennessä, hän toimisi. 

Katso jutun alussa olevalta videolta, miten Wille Rydman olisi toivonut kokoomuksen puoluejohdon häneen suhtautuvan. 

Rydman on aiemminkin kritisoinut kokoomuksen puoluejohtoa. Tämänpäiväisessä blogikirjoituksessaan hän jatkaa kriittistä linjaansa ja osoittaa kritiikkinsä etenkin kokoomuksen puheenjohtajalle Petteri Orpolle sekä puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Kai Mykkäselle

Rydman kertoo MTV Uutisille, että viestinvaihto kokoomuksen puoluejohdon kanssa on ollut ”sinänsä asiallista” – oli kyse sitten poliittisista tai henkilökohtaisemmista asioista. Asiat kuitenkin ovat hänen sanojensa mukaan jääneet vain puheiksi, teot ovat sen sijaan puuttuneet. 

– Petteri Orpon kanssa, kun juttelee, hänhän on aina hirvittävän ystävällinen ja kiva ja ymmärtäväinen. Ongelma on vaan se, että ne kivat puheet aina vaan jää kivoiksi puheiksi, eikä mikään koskaan etenee minnekään, Rydman kuvastaa yhteydenpitoa. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Vaikka yhteydenpito on pysynyt asiallisena, Rydmanin mukaan kesän tapahtumien jälkeen näköpiirissä ei ole ollut pienintäkään merkkiä siitä, että puoluejohto olisi muuttamassa linjaansa. 

Helsingin Sanomat julkaisi kesäkuussa artikkelin, jossa useat naiset kertoivat Rydmanin käyttäytyneen heitä kohtaan ahdistavalla tavalla.

Artikkelin julkaisua seuraavalla viikolla Rydman erosi kokoomuksen eduskunta- ja valtuustoryhmistä. Myöhemmin kesällä poliisi aloitti tutkinnan epäillystä seksuaalirikoksesta.

– Aivan ilmeiseksi on tullut, että kokoomuksen nykyinen johto pitää ovet minulta kiinni.

– Kyllähän tämä on ollut Petteri Orpon ja Kai Mykkäsen operaatio, jolla minut haluttiin pois. 

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Wille Rydmania ei syytetä raiskauksesta –"Tämä on ollut henkilökohtaisesti hirvein vuosi" 3:40
Katso videolta, miten Wille Rydman kommentoi syyttäjän antamaa päätöstä ja Helsingin Sanomien toimintaa.

Tiedottaa uudesta puolueesta "varsin pian"

Jos ei kokoomus, niin mikä puolue sitten? 

Rydman kertoo MTV Uutisille, että hänen tulevaisuudensuunnitelmansa ovat selkeät, mutta ei vielä tarkemmin valota niitä. Hän kertoo hakeutuvansa tulevaisuudessa ”porukkaan, jossa tosiasiat kiinnostavat enemmän”.

Hän ei esimerkiksi paljasta, minkä puolueen riveistä hän asettuu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Tiedossa on, että Rydman asettuu ehdolle Helsingin vaalipiiristä. Hän sanoo paljastavansa puolueen ”varsin pian”. 

– Ei tässä mitään kilpailutusta ole käynnissä. Kyllä mulla on aika hyvä näköala siitä, mittä tulevaisuus sisällään pitää, hän toteaa kryptisesti. 

Poliisi aloitti esitutkinnan Helsingin Sanomien Rydman-uutisesta – näin lehdestä kommentoidaan 4:38
Katso myös: Poliisi aloitti esitutkinnan Helsingin Sanomien Rydman-uutisesta – näin lehdestä kommentoidaan

Lue myös:

    Uusimmat