Will Smith julkaisi videon koskien Oscar-gaalan lyöntikohua – kertoo, ettei Chris Rock ollut valmis puhumaan asiasta

Suomalainen Miska kuvasi: Tältä näyttää Oscar-gaalan ulkopuolella Los Angelesissa 2:09
Suomalainen Miska kuvasi: Tältä näyttää Oscar-gaalan ulkopuolella Los Angelesissa

Will Smith julkaisi videon, jossa hän pahoittelee Oscar-gaalassa nähtyä käytöstään.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Will Smith julkaisi 29. heinäkuuta videopalvelu Youtubeen videon, jossa hän vastaa kysymyksiin koskien maaliskuisessa Oscar-gaalassa nähtyä poikkeuksellista välikohtausta.

Gaalassa ehdokkaita luetellut stand up -koomikko Chris Rock vitsaili puheenvuoronsa lomassa Smithin vaimo Jada Pinkett Smithin ajellusta päästä verraten sitä hiustyyliin, joka näyttelijä Demi Moorella nähdään vuonna 1997 julkaistussa Sotilas Jane -elokuvassa.

Tästä suivaantuneena Smith marssi lavalle ja löi Rockia kasvoihin koko gaalayleisön edessä.

– Pidä vaimoni nimi poissa suustasi, Smith huusi Rockille kirosanojen saattelemana.

Smith kertoo julkaisemansa videon alussa, että hän on ajatellut viime kuukausien aikana paljon ja tehnyt töitä itsensä kanssa. Hän kertoo saaneensa välikohtauksen tiimoilta paljon "reiluja kysymyksiä".

Ensimmäisessä kysymyksessä tiedustellaan, miksei Oscar-gaalassa parhaan miespääosan palkinnon voittanut Smith pyytänyt Rockilta anteeksi kiitospuheessaan.

– Olin siinä tilanteessa sumussa. Kaikki on sumeaa. Olen ottanut Chrisiin yhteyttä, ja viesti, jonka sain takaisin oli, ettei hän ole valmis puhumaan, ja kun hän on, hän ottaa minuun yhteyttä, näyttelijä kertoo.

Seuraavat sanat Smith osoittaa suoraan Rockille.

– Sanon sinulle, Chris. Pyydän anteeksi. Käytökseni ei ollut hyväksyttävää, ja olen täällä sitten, kun olet valmis puhumaan, näyttelijä sanoo.

Smith sanoo haluavansa pyytää anteeksi myös Rockin äidiltä, perheeltä ja etenkin tämän veljeltä Tony Rockilta. Hän kertoo nähneensä Rockin äidin antaman haastattelun ja tajunneensa vasta sen myötä, miten monta ihmistä hän oli todellisuudessa loukannut. 

– Käytin viimeiset kolme kuukautta kerraten ja ymmärtäen nyansseja ja sekavuutta, joita tilanteessa ilmeni, hän sanoo.

– En yritä purkaa sitä kaikkea nyt, mutta voin sanoa teille kaikille, että minussa ei ole yhtäkään osaa, joka ajattelee sen olleen oikea tapa toimia kyseisessä tilanteessa, hän jatkaa.

Smith vastaa videolla myös muun muassa siihen, käskikö Jada Pinkett Smith näyttelijää tekemään jotain sen jälkeen, kun Rock oli vitsaillut lavalla.

Näet koko anteeksipyyntövideon tästä.

Myös lyödyksi tullut Rock kommentoi lyöntikohua hiljattain ensimmäistä kertaa julkisesti. Koomikko vitsaili tapauksesta viime viikonloppuna hänen ja kollega Kevin Hartin yhteisellä Only Headliners Allowed -komediakiertueella.

Entertainment Tonightin lähteen mukaan Rock sivusi aihetta puhuessaan cancel-kulttuurista.

– Sitä, joka sanoo, että sanat sattuvat, ei ole koskaan lyöty naamaan, lähde kertoo Rockin vitsailleen.

Lue myös:

    Uusimmat