Whitney, 28, oli Zoom-palaverissa, kun ruudulle lävähti miesten välinen keskustelu – pyysi saada työskennellä naisten kanssa jatkossa: "Todella lannistavaa"

Rekrytoinnin ammattilainen puuttui mahdollisten asiakkaiden sopimattomaan käytökseen. 

Bostonilainen IT-alan rekrytoinnin ammattilainen Whitney Sharpe, 28, puhui Zoom-puhelua mahdollisten asiakkaiden kanssa, kun miesten välinen keskustelu lävähti vahingossa Sharpen silmille, kertoo BuzzFeed.

Joku miehistä, jonka kanssa Sharpe keskusteli, jakoi vahingossa palaveriin osallistuneen mieskolmikon välisen Microsoft Teams -keskustelun ruudulle Sharpen nähtäville. Sharpe muotoili BuzzFeedille miesten keskustelleen naisesta "epäsuotuisalla tavalla". Sharpe ei halunnut kertoa muita yksityiskohtia, mutta paljasti nähneensä miesten kutsuneen häntä muun muassa "hitonmoiseksi seksipommiksi". 

Vartin palaverin lopuksi Sharpe otti puheeksi miesten sopimattoman käytöksen ja jakoi tämän osuuden keskustelusta myös TikTok-tilillään. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Loppu pukukoppikeskustelulle

"Ensinnäkin, jos jatkamme työskentelyä yhdessä, haluan työskennellä naispuolisen myyntiedustajan kanssa, koska en halua joutua näkemään pukukoppikeskustelua itsestäni teidän jakaessanne ruutua", Sharpe toteaa videolla miehelle, joka toteaa tapahtuneen olleen "anteeksiantamaton vahinko". Varsinaista anteeksipyyntöä videolla ei kuulla.

Sharpen jakamaa videota on katsottu jo 13,2 miljoonaa kertaa. "On rankkaa olla nainen miesvaltaisella alalla", Sharpe kirjoitti videon saatetekstiksi. Kommentoijat ovat ihailleet Sharpen tapaa nostaa kiusallinen asia heti pöydälle.

– Hoidit tämän niin hyvin, ylisti eräs.

– Kuinka tätä tapahtuu vielä vuonna 2023? ihmetteli eräs.

– Kuulimmeko "olen pahoillani"? Emme, huomautti yksi.

"Todella lannistavaa"

BuzzFeedille Sharpe kertoo olleensa pettynyt miesten käytökseen.

– Olin kauhuissani, sillä olen työskennellyt niin kovasti päästäkseni tähän pisteeseen urallani, Sharpe kertoo.

Sharpe on yrityksensä varapääjohtaja ja yksi firmansa korkea-arvoisimmista naisista. 

– Minusta tuntuu, että minun pitää ulkonäköni vuoksi työskennellä niin paljon kovempaa todistaakseni, että olen fiksu, ja oli vain todella lannistavaa olla mahdollisen myyjän kanssa puhelussa, jossa minua ei arvosteta. He eivät oikeastaan arvosta sitä, mitä minulla on sanottavanani. He pitävät arvossa sitä, miltä näytän.

Vaikka Sharpe näki miesten väliset viestit jo palaverin alussa, hän kertoo halunneensa pysyä rauhallisena ja pistää miehet miettimään, oliko hän nähnyt keskustelun vai ei. Asian ottaminen esille kuitenkin hermostutti häntä.

– Yritin vain selvitä siitä niin rauhallisesti ja ammattimaisesti kuin mahdollista. Viimeinen asia, jonka halusin heidän pystyvän sanomaan, oli, että olen vain herkkätunteinen. En halunnut, että he voisivat sanoa niin. Keskityin vain siihen, että sain sanottua sanat rauhallisesti ja itkemättä.

Yhteistyötä ei syntynyt

Videon saaman somehuomion jälkeen Sharpe julkaisi videon, jolla paljasti saaneensa viestiä miesten edustaman yrityksen varapääjohtajalta. Tämä ilmoitti, ettei yrityksellä ollut tarpeeksi pätevää naista työskentelemään Sharpen kanssa.  Toimitusjohtaja puolestaan soitti ja pahoitteli, mutta Sharpen mukaan anteeksipyyntö ei vaikuttanut vilpittömältä, sillä linjoilla oli myös yrityksen asianajaja. Kukaan alkuperäisessä puhelussa mukana olleista miehistä ei pyytänyt anteeksi.

Loppujen lopuksi Sharpen edustama yritys päätti olla tekemättä yhteistyötä kyseisen yrityksen kanssa. Sharpen mukaan yrityksen kannattaisi kenties palkata "fiksumpia ihmisiä, jotka tietävät, kuinka jakaa ruutunsa, sillä se on osa heidän työtään."

Lähde: BuzzFeed

Lue myös:

    Uusimmat