Noloa! Jenkkipoliitikko näytti, miten ei kannata toimia Zoom-palaverissa, jonka aiheena on autoilijoiden tarkkaamattomuus

Amerikkalaissenaattori osallistui videopalaveriin, jossa käsiteltiin lakiesitystä, joka toteutuessaan toisi aiempaa kovempia rangaistuksia tarkkaamattomille kuljettajille. Poliitikko otti palaveriin osaa ajaessaan autoa.

Koronapandemian seurauksena etätyön ja videopalaverien määrä on lisääntynyt räjähdysmäisesti. Vuoden aikana olemme uutisoineet toinen toistaan erikoisemmista videopalaverisattumuksista, kuten asianajajasta, joka muuttui yllättäen kissaksi, kanadalaispoliitikon nakuilusta ja miehestä, joka yritti erikoista näkymättömyysviittakikkaa.

Tällä kertaa huomiota – ja varsin epätoivottua sellaista – on saanut osakseen ohiolaissenaattori Andrew Brenner, joka osallistui Zoom-videopalaveriin autoa ajaessaan.

Brenner oli valinnut oman videonsa taustaksi kotitoimistolta näyttävän taustakuvan, mutta rinnan yli mennyt turvavyö ja Brennerin liikehdintä kuitenkin paljastivat, että hän ajoi autoa palaverin aikana.

Erityisen kiusalliseksi tapauksen tekee se, että Ohion osavaltion senaatti keskusteli kyseisessä videopalaverissa uudesta lakiesityksestä, jonka tarkoituksena on jakaa esimerkiksi kännykkäänsä ajon aikana räplääville ja muuten liikenteessä tarkkaamattomasti toimiville kuljettajille aiempaa kovempia rangaistuksia.

Brenner siis sortui itse juuri siihen samaan rikkomukseen, josta säädettyjen rangaistusten koventamista hän itse kannattaa.

Kootut selitykset

Tapauksesta syntyi ymmärrettävästi kohu, ja Brenner yritti puolustella toimintaansa The Columbus Dispatch -lehdelle sillä, että on tottunut osallistumaan palavereihin ajon aikana. Hän myös kertoi kykenevänsä seuraamaan liikennettä, vaikka palaveri olisikin videomuotoinen.

– Minulla oli peräkkäin kaksi kokousta, jotka sijaitsivat eri paikoissa. En kiinnittänyt huomiota videoon, minulle se oli ikään kuin tavallinen puhelu, hän kertoi.

Julkisuuteen vuotaneen videon täyspitkässä versiossa Brenner kuitenkin räplää puhelintaan ajon aikana useaan otteeseen.

Katso video senaattorin ajelusta alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat