WhatsAppin uudistuksesta lisätietoa: Näin 16 vuoden ikärajan valvonta toteutetaan

7:42

WhatsAppin ikärajan voi jatkossakin kiertää vain nappia painamalla.

Nettipoliisi on jalkautunut myös WhatsAppiin. Mitä viestipalvelussa halutaan saada aikaan? Katso yllä oleva video!

Viime viikolla Facebook ilmoitti nostavansa viestipalvelu WhatsAppin ikärajan EU:ssa 16-vuoteen. Aikaisemmin WhatsAppin käyttö on ollut kiellettyä alle 13-vuotiailta ja palvelun valvonta on ollut löyhää.

Seuraavien viikkojen aikana WhatsAppin käyttäjien täytyy hyväksyä uudet käyttöehdot ja samalla vahvistaa ikänsä. Nyt brittilehti Sun raportoi, miten WhatsApp aikoo valvoa ikärajan toteutumista: edelleen palvelu luottaa käyttäjien omaan ilmoitukseen.

WhatsApp pyytää käyttäjiä ainoastaan vahvistamaan nappia painamalla, että he ovat yli 16-vuotiaita. Muita tietoja tai vahvistuksia palvelu ei kysy. Edes omaa syntymäaikaansa ei tarvitse syöttää palveluun.

Jos käyttäjä ei ole yli 16-vuotias, WhatsApp kertoo käyttöehdoissa, että tämän vanhemman tai huoltajan täytyy hyväksyä käyttöehdot lapsen puolesta.

Sun kertoo, että tuoreiden selvitysten mukaan jopa 78 prosenttia alle 13-vuotiaista lapsista käyttää jotakin sosiaalisen median palvelua, vaikka ei ole tarpeeksi vanha. On siis varsin epätodennäköistä, että WhatsAppin ikärajan nostaminen tulee muuttamaan alle 16-vuotiaiden palvelun käyttöä.

Lähde: Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja