Mainos

WFP vetoaa avun saamiseksi Afrikan sarveen

Afrikan sarvea uhkaa kuivuuden vuoksi nälänhätä, ellei Maailman elintarvikejärjestö WFP saa kiireesti lahjoituksia yli viiden miljoonan ihmisen avustamiseksi, ilmoitti järjestö tänään.

Pulaa ruuasta ja vedestä on Keniassa, Etiopiassa, Somaliassa ja Djiboutissa.

- Vaikka tarkkoja arvioita avustettavien määrästä ei vielä ole, lahjoituksia tarvitaan heti, jos halutaan välttää humanitaarinen kriisi, sanoi WFP:n toimintaa Itä- ja Keski-Afrikassa johtava Arthur Holbrook.

Lasten terveys on heikkenemässä, sillä monet syövät vain yhden aterian päivässä. Karjankasvatuksesta riippuvien perheiden toimeentuloa vaikeuttaa, että karjaa on jo kuollut veden ja ravinnon puutteeseen.

- Syrjäseutujen karjankasvattajilla on vain hyvin vähän mahdollisuuksia selviytyä ilman apua seuraaviin sateisiin saakka, Holbrookjatkoi.

Kenian presidentti Mwai Kibaki on julistanut maahansa kansallisen hätätilan kuivuuden takia. Siellä on 40 ihmistä ehtinyt kuolla aliravitsemukseen ja siihen liittyviin sairauksiin.

Ensi kuun loppuun asti hätäapua tarvitsee Keniassa 2,5 miljoonaa ihmistä. - Se on paljon enemmän kuin aiempi 1,1 miljoonaa ihmistä, joille WFP on tuonut apua, Holbrook kertoi.

Keniaan tarvitaan ylimääräiset 236 000 tonnia ruokaa. Sen arvo on 116 miljoonaa euroa.

Etelä-Somaliaa vaivaa pahin kuivuus vuosikymmeniin. Siellä arviolta 1,4 miljoonaa ihmistä tarvitsee 59 000 tonnia lisäapua 38 miljoonan euron edestä.

Kaakkois-Etiopiassa puolestaan hätäavun tarpeessa on arviolta 1,5 miljoonaa ihmistä. Noin 5,5 miljoonaa ihmistä saa jo WFP:n elintarvikeapua.

Djiboutissa avuntarvitsijoiden määrä kasvanee 47 000:sta 60 000:een lähikuukausina.

Itä-Afrikan hallitukset ja alueella toimivat avustusjärjestöt ovat esittäneet avustuspyyntöjä joulukuun puolivälistä lähtien. Tuolloin kuivuuden vaikutukset alkoivat tuntua.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.