Mainos

Wessberg: Yleisradioyhtiöille tukea digiaikana

Euroopan yleisradioliiton EBU:n suomalainen puheenjohtaja Arne Wessberg vaati tänään, että julkisen palvelun yleisradioyhtiöitä on vahvistettava demokratian ja moniarvoisuuden takaamiseksi digitaaliaikana.

Arne Wessberg vaatii julkisen palvelun turvaamista myös tulevana digiaikana.

-Julkisille yleisradioyhtiöille täytyy taata yleinen saatavuus, Wessberg sanoi. Sen vuoksi yhtiöiden on voitava kehittää uusia viestintäteknologioita, ja julkiset palvelut on oltava kaikkien kansalaisten saatavissa kaikissa medioissa.

Suomen Yleisradion pääjohtajana toimiva Wessberg puhui Lontoossa pidetyssä konferenssissa, joka käsitteli julkisten yleisradioyhtiöiden tulevaisuutta. Wessbergin mukaan tietoyhteiskunnan tulevaisuus riippuu uuden median moniarvoisuudesta. Julkisten yleisradioyhtiöiden on roolia on näin vahvistettava demokratian olennaisena voimavarana takaamalla niille vakaa rahoitus ja selvät pelisäännöt.

Wessberg pelkää Euroopan kulttuurien köyhtyvän, jos globalisaatio tarkoittaa amerikkalaisen mediasisällön ja -omistuksen etenemistä paikallisen tuotannon kustannuksella. -Britannia on enemmän kuin markkina. Niin on Suomi. Niin on Eurooppa, Wessberg julisti.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.