Weinsteinia seksuaalirikoksista syyttävä nainen hylkäsi 25 miljoonan dollarin sovun - aloittaa oikeusjutun

0:51
Viime vuotisella videolla Weinstein antautui poliiseille New Yorkissa. 

Joukkokanteessa Hollywood-moguli Harvey Weinsteinia seksuaalirikoksista syyttänyt nainen on nostanut erillisen oikeusjutun Weinsteinia vastaan.

Weinstein pääsi tässä kuussa alustavaan sopuun 25 miljoonan dollarin korvaussummasta häntä seksuaalirikoksista syyttävien kanssa. Kanteessa oli mukana kymmeniä uhreja. Sopimuksen kerrottiin vapauttavan Hollywood-mogulin lähes kaikista syytöksistä.

Nyt oikeusjutun aloittavan Kaja Sokolan, 33, mielestä sopimus ei ollut reilu eikä oikeudenmukainen.

–  Siksi aloitan oman juttuni omalla nimelläni, Sokola sanoi asianajajansa julkaisemassa tiedotteessa.

Psykologina ja psykoterapeuttina toimiva, Puolasta kotoisin oleva Sokola ei alun perin osallistunut joukkokanteeseen oikealla nimellään, mutta viime viikon ilmoituksen jälkeen hän päätti haastaa Weinsteinin omalla nimellään.

Sokolan asianajaja Douglas Wigdor sanoi tiedotteessa toivovansa, että kanne rohkaisee muita uhreja liittymään pyrkimyksiin saada Weinstein ja hänen toimintansa mahdollistaneet vastuuseen.

Hollywood-moguli väitti haluavansa auttaa uralla

Sokola kertoo muuttaneensa New Yorkiin töihin 16-vuotiaana. Tarkoituksena oli työskennellä mallina ja lopulta päästä näyttelijäksi, Sokolan unelma-ammattiin.

23-sivuisessa kanteessa Sokola kertoo, että hän tutustui Weinsteiniin syyskuussa 2002. Tämä kutsui nuoren naisen päivälliselle ja antoi ymmärtää, että halusi auttaa Sokolaa etenemään urallaan. Syytösten mukaan Weinstein vei naisen ravintolan sijana kotiinsa, jossa hän käytti naista seksuaalisesti hyväkseen.

Vaikka syytökset koskevat 17 vuoden takaisia tapahtumia, oikeusprosessi voidaan aloittaa. New Yorkissa elokuussa voimaan tullut laki antaa kaikille lapsena seksuaalista hyväksikäyttöä kokeneille mahdollisuuden aloittaa oikeusprosessi, olivat tapahtumat kuinka vanhoja tahansa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja