Mainos

WC:n ikkunasta kohti poliiseja ampunut mielentilatutkimukseen

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus on tänään antamassaan välituomiossa määrännyt 63 –vuotiaan mielentilatutkimukseen miehen omasta pyynnöstä. Syyttäjä ei vastustanut pyyntöä. Epäilty pysyy vangittuna.

Syyttäjä vaatii haapavetiselle syytetylle rangaistusta neljästä murhan yrityksestä tai vaihtoehtoisesti neljästä törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä. Miehelle vaaditaan vähintään yhdentoista vuoden vankeusrangaistusta.

Mies kiistää yrittäneensä tappaa poliisit. Sen sijaan hän myöntää vaaran aiheuttamisen.

Mies oli ampunut huhtikuussa WC:n ikkunasta kiikaritähtäimellä ja äänenvaimentimella varustetulla pienoiskiväärillä yhteensä viisi laukausta kohti neljää poliisia.

Tilanne alkoi, kun hätäkeskus sai ilmoituksen itsetuhoisasti käyttäytyneestä miehestä. Poliisin tultua paikalle mies oli tullut ulos ase kädessään ja käskenyt poliiseja poistumaan. Tämän jälkeen alkoi peräti kolmetoista tuntia kestänyt piiritystilanne, jonka aikana laukaukset ammuttiin.

Poliisilla oli mieheen puhelinyhteys, mutta mies ei totellut käskyä tulla ulos ilman asetta. Mies ampui vielä erikoisryhmää haulikolla. Tästä tapauksesta syyttäjä vaatii tuomiota murhan yrityksestä tai vaihtoehtoisesti tuomiota törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä.

Tilanne raukesi, kun Oulusta hälytetty erikoisryhmä teki rynnäkön miehen asuntoon. Poliisikoira taltutti miehen ja hänet otettiin kiinni.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.