Wayne Rooney otti hatkat

Wayne Rooney jättää tehtävänsä perinteikkään englantilaisen jalkapalloseuran Derby Countyn managerina. Derby kertoo asiasta tiedotteessaan.

Derby sijoittui Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestaruussarjassa viimeistä edelliseksi eli 23:nneksi ja putosi Ykkösliigaan. Derbyn pistepotti olisi muutoin riittänyt sarjassa säilymiseen, mutta suurissa vaikeuksissa ollut seura oli saanut 21 pisteen vähennyksen. Pistevähennykset johtuivat siitä, että Derby oli rikkonut aiemmin Mestaruussarjan taloussääntöjä ja siirtynyt selvitystilaan, kun omistaja Mel Morris oli saanut tarpeekseen ja seura siirtyi erillisen hallinnon alaisuuteen.

Wayne Rooney, joka oli manageroinut Derbyä tammikuusta 2020 lähtien, kertoi seuranneensa kesän aikana tiiviisti Derbyn omistajuuteen liittyvää kehitystä ja päättäneensä lähteä seurasta. Seurajohto yritti Rooneyn mukaan kovasti kääntää hänen päänsä, mutta Rooney oli päätöksensä tehnyt.

– Aikani seurassa on ollut tunteiden vuoristorataa, niin ylä- kuin alamäkineen, mutta minun on sanottava, että olen nauttinut haasteesta, Rooney kertoi.

Rooneylla oli sopimustaan vielä vuosi jäljellä.

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että seuraa täytyy johtaa jonkun, jolla on tuoretta energiaa ja johon tapahtumat viimeisten kahdeksantoista kuukauden aikana eivät vaikuta.

Upean pelaajauran takavuosina luonut Rooney sanoi tietävänsä, että olemassa on tahoja, jotka haluaisivat ottaa seuran hallintaansa.

– Heille sanon tämän: Derby County on upea seura, jolla on upea historia ja upeat fanit. Toivon teille kaikkea hyvää ja menestystä tulevaisuuteen.

Derby on voittanut Englannin mestaruuden kahdesti 1970-luvulla ja FA Cupin kaudella 1945–46.

Lue myös:

    Uusimmat